Ανταλλακτήρια crypto στην Ελλάδα [2023]

Ανταλλακτήρια crypto
Τι είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματος;

Ανταλλακτήρια crypto: Τι είναι τα crypto-exchanges;


Τα ανταλλακτήρια crypto [κρυπτονομισμάτων] ή αλλιώς crypto exchanges, είναι ουσιαστικά, ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει την ανταλλαγή ενός κρυπτονομίσματος έναντι κάποιου άλλου. Και (σε ορισμένες περιπτώσεις) επιτρέπει την ανταλλαγή ενός κρυπτονομίσματος, για ένα αντίστοιχο νόμισμα fiat. Όπως για παράδειγμα το δολάριο ή το ευρώ. Ουσιαστικά, το ανταλλακτήρια κρύπτονομισμάτων “ταιριάζουν” τους αγοραστές ψηφιακών νομισμάτων, με τους πωλητές. Μέσω ζευγών συναλλαγών. Ένα ζεύγος συναλλαγών είναι μια αγορά μεταξύ δύο περιουσιακών στοιχείων, όπως αυτό του Bitcoin και του Ethereum. Η οποία, επιτρέπει την ανταλλαγή του ενός, για το άλλο κρυπτονόμισμα.

Πώς λειτουργούν τα ανταλλακτήρια crypto;

Τα ανταλλακτήρια crypto [κρυπτονομισμάτων], επιτρέπουν την ανταλλαγή ενός κρυπτονομίσματος με το άλλο. Την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων και την ανταλλαγή χρημάτων σε κρυπτονομίσματα.

Τα ανταλλακτήρια crypto [κρυπτονομισμάτων] ορίζουν και την τιμή των κρυπτονομισμάτων, σε σχέση με τα fiat νομίσματα. Οι τιμές, εξαρτώνται από τις ενέργειες των πωλητών και των αγοραστών. Αν και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή.

Διάφορα ανταλλακτήρια crypto [κρυπτονομισμάτων], μπορεί να έχουν διαφορετικές επιλογές και λειτουργίες. Μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα για traders, ενώ άλλα είναι για πιο άμεση ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, όπως πχ το LocalBitcoins.

Tα ανταλλακτήρια – που έχουν σχεδιαστεί για τακτικούς traders, σας επιτρέπουν να αγοράζετε κρυπτονομίσματα και να τα πουλάτε, με χαμηλότερα τέλη προμήθειας από ό, τι οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων. Επίσης, ορισμένες πλατφόρμες συναλλαγών, χρεώνουν τέλη για ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό.

Βασικά, τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, λειτουργούν παρόμοια με τα κανονικά χρηματιστήρια. Η διαφορά είναι ότι στα χρηματιστήρια, οι traders αγοράζουν και πωλούν περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές ή παράγωγα. Προκειμένου να επωφεληθούν από τις μεταβαλλόμενες ισοτιμίες τους, ενώ στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, οι traders, χρησιμοποιούν ζεύγη κρυπτονομισμάτων. Για να επωφεληθούν από τις εξαιρετικά ευμετάβλητες συναλλαγματικές ισοτιμίες τους.

Τι είναι τα ζεύγη κρυπτονομισμάτων στα ανταλλακτήρια crypto;

Τα ζεύγη κρυπτονομισμάτων, σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από τις μεταβαλλόμενες ισοτιμίες τους [currencies changing rates].

Λάβετε υπόψη ότι η σειρά των νομισμάτων στα ζεύγη, έχει πάντα σημασία. Για παράδειγμα, εάν αναμένετε ότι το BTC ενδέχεται να αυξηθεί έναντι του USD στο μέλλον, θα πρέπει να αγοράσετε το ζεύγος BTC / USD – με την πρώτη θέση το BTC και τη δεύτερη θέση το USD.

Αντίστροφα, εάν πιστεύετε ότι το BTC ενδέχεται να πέσει έναντι του USD, θα πρέπει να αγοράσετε το ζεύγος USD / BTC – με το USD να έρχεται πρώτο.

Ορισμένα δημοφιλή ανταλλακτήρια, αποφεύγουν τη χρήση χρημάτων fiat. Και έχουν ζεύγη, μόνο κρυπτονομίσματα.

Τα πιο δημοφιλή ζεύγη κρυπτονομισμάτων είναι:

  • BTC / LTC ή LTC / BTC και
  • ETH / BTC ή BTC / ETH.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια – όπως η πλατφόρμα Coinbase – που επιτρέπει συναλλαγές με USD (USD / BTC, BTC / USD και ούτω καθεξής).

Γιατί τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, έχουν διαφορετικές τιμές;

Επειδή τα ανταλλακτήρια, δεν είναι συνδεδεμένα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη δραστηριότητα αγοράς και πώλησης, σε καθένα από αυτά τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων.

Κάθε ανταλλακτήριο υπολογίζει την τιμή του Bitcoin με βάση τον δικό του όγκο συναλλαγών. Καθώς και την προσφορά και τη ζήτηση των χρηστών του. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ανταλλακτήριο, τόσο πιο “κοντά”, θα είναι και η τιμή του κρυπτονομίσματος και θα σχετίζεται με την αγοραία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει «σταθερή» ή «δίκαιη» τιμή για το Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Καθορίζεται πάντα από την αγορά, σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή.

Πολλοί παροχοι ειδήσεων – όπως η Google, χρησιμοποιούν μια μέση τιμή του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Η μέση τιμή υπολογίζεται με βάση τις τιμές των 27 πιο δημοφιλών ανταλλακτηρίων.

Θέλετε να κάνετε trading σε κρυπτονομίσματα; Από πού θα ξεκινήσετε;

Πρέπει πρώτα να αγοράσετε κάποιο κρυπτονόμισμα:

Για να ξεκινήσετε τον δικό σας λογαριασμό, σε οποιαδήποτε ανταλλακτήριο κρυπτο, πρέπει να μεταφέρετε ένα αρχικό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό. Είναι πολύ συνηθισμένο τα κρυπτο-χρηματιστήρια να μην δέχονται δολάρια ΗΠΑ ή άλλα χρήματα, ως αρχικό νόμισμα. Δηλαδή, το νόμισμα που καταθέτετε αρχικά, στο λογαριασμό.

Επομένως, θα πρέπει να αγοράσετε κάποια κρυπτονομίσματα πρώτα από το ανταλλακτήριο, όπως πχ Bitcoin. Και να τα μεταφέρετε στη διεύθυνση που σας παρέχει το ανταλλακτήριο. Μπορείτε όμως να βρείτε και ορισμένες πλατφόρμες, που δέχονται USD – καθώς και PayPal ή πιστωτικές κάρτες. Περισσότερα στα review για κάθε ανταλλακτήριο.

Ποια είναι τα καλύτερα ανταλλακτήρια crypto;

Αυτό είναι, πιθανώς, το πιο κοινό ερώτημα όσον αφορά το trading σε κρυπτονόμισμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις ανταλλαγές κρυπτονομίσματος είναι το πώς θα επιλέξουμε έναν πάροχο υπηρεσιών ανταλλαγής και επένδυσης κρύπτο. Που να είναι ασφαλής, αξιόπιστος και με την μέγιστη δυνατή διαφάνεια στις συναλλαγές κρύπτο.

Για να μάθετε ποιο είναι καλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματος, ώστε να εξυπηρετήσετε τις επενδυτικές σας ανάγκες όσο το δυνατόν καλύτερα, δείτε εν τάχει πέντε στοιχεία που πρέπει να αναζητήσετε και να αξιολογήσετε, αν τα καλύπτει το ανταλλακτήριο που αναζητάτε. Για το καλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματος πρέπει να γνωρίζετε και να ψάξετε τα κάτωθι:

  1. Ιστορικό ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος
  2. Διαφάνεια ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος
  3. Ασφάλεια ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος
  4. Ρευστότητα ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος
  5. Χαρακτηριστικά και χρεώσεις του ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος

Τα χρόνια που πέρασαν, αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομίσματος έκλείσαν. Ενώ κάποια υπέφεραν από μαζικές επιθέσεις χάκερ. Άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, αποδείχθηκαν απάτη. Με ιδιοκτήτες και εταιρείες που κατέληξαν να είναι απατεώνες. Με εικονικά συστήματα και δόλια μέσα, άρπάξαν τα χρήματα των ενδιαφερομένων. Και δυστυχώς, οι traders κρυπτονομισμάτων, σε αυτά τα ανταλλακτήρια, έχασαν όλα τους τα χρήματα τους.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε την παρακάτω λίστα-κατάλογο. Με τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και Bitcoin βάσει της δικής μας κρίσης, που έχουμε αποκομήσει από αυτά.

Για τον λόγο αυτό, θα συμπεριλάβουμε την προσωπική κριτική και αξιολόγηση μας. Βάσει της εμπειρίας μας. Άνω των 15 ετών, στο χώρο του trading νομισμάτων.

Στόχος μας: Ο κάθε αναγνώστης, να μπορέσει να βρει το καλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματος ή Bitcoin. Για αυτόν και για τις μοναδικές του επενδυτικές ανάγκες. Συνεπώς, στην παρακάτω λίστα, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα Crypto Exchange [ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων] που εμείς ψάξαμε για εσάς.

Top 4 καλύτερα ανταλλακτήρια crypto το 2023:

Crypto-Exchanges
[Ανταλλακτήρια Κρύπτονομισμάτων]

Πληροφορίες, αξιολόγηση,
[+, -], ασφάλεια, αξιοπιστία
ανταλλακτηρίου crypto:

Επίσκεψη στην 
ιστοσελίδα:

1. Binance

* Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει

2. Changelly

* Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει

3. Kucoin

* Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει

4. LocalBitcoins

* Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει


* Προειδοποίηση κινδύνου – Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, μέσω των online πλατφόρμων, είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένα εξ αυτών μπορεί να διακόψουν ξαφνικά την λειτουργία τους.