Crypto ΑπάτεςCrypto Νεα

4 Απάτες στα κρυπτονομίσματα και προστασία

Απάτες στα κρυπτονομίσματα; Σαφώς δεν είναι κάτι καινούργιο…Καθώς ασχολείστε με τους νέους ψηφιακούς νομισματικούς μηχανισμούς, που είναι γνωστοί ως κρυπτονόμισμα, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κίνδυνος σε αυτές τις online trading συναλλαγές. Και δεν μιλάμε για την αστάθεια της αγοράς.

Οι απάτες είναι παντού στο διαδίκτυο και στο trading κρυπτονομίσματος, δεν διαφέρουν. Καθώς εξετάζετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, πρέπει να γνωρίζετε τις πιθανότητες, να χάσετε τις επενδύσεις σας σε αυτά τα κρυπτονομίσματα.

Όταν εξετάζετε εταιρείες ψηφιακής κρυπτογράφησης και startups, οι ειδικοί προτείνουν να επιβεβαιώσετε, ότι τροφοδοτούνται από αλυσίδα blockchain, πράγμα που σημαίνει ότι παρακολουθούν με λεπτομέρεια, τα δεδομένα συναλλαγών.

Επίσης, ελέγξτε ότι έχουν σταθερά επιχειρηματικά σχέδια, που επιλύουν πραγματικά προβλήματα. Οι εταιρείες θα πρέπει να προσδιορίσουν τη ρευστότητα του ψηφιακού νομίσματος και τους κανόνες ICO. Πρέπει να υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι πίσω από την εταιρεία. Αν η startup που ερευνάτε δεν έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, σκεφτείτε ακόμα πιο προσεκτικά.

Δείτε τις πιο συνηθισμένες απάτες και τρόπους για να τις αποφύγετε. Ώστε να μην γίνετε θύμα, καθώς συμμετέχετε στο μέλλον της κρυπτογράφησης.

Απάτη στα κρυπτονομίσματα #1:
Ιστοσελίδες ψεύτικες.

Μπορεί να ακολουθείτε μια συμβουλή από κάποιον με μεγάλη εμπειρία, αλλά και πάλι να γίνετε θύμα. Επισκεπτόμενος τυχαία μια ψεύτικη ιστοσελίδα. Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός ιστοσελίδων που έχουν δημιουργηθεί για να μοιάζουν με αυθεντικές. Εάν δεν υπάρχει το μικρό εικονίδιο κλειδώματος [λουκετάκι] που υποδεικνύει την ασφάλεια, κοντά στη γραμμή URL και δεν υπάρχει το “http”s” στη διεύθυνση της τοποθεσίας, να το σκεφτείτε καλά. Ακόμα και αν η τοποθεσία του website, μοιάζει ίδια με εκείνη που νομίζετε ότι επισκέπτεστε, μπορεί να βρεθείτε σε άλλη πλατφόρμα για πληρωμή.

Για παράδειγμα, αν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο που μοιάζει με νόμιμη τοποθεσία, αλλά οι δράστες έχουν δημιουργήσει ένα ψεύτικο URL, με μηδενικό αντί για ένα γράμμα “o”. Αυτή η πλατφόρμα, φυσικά, δεν σας πηγαίνει στην επένδυση κρυπτονομίσματος που έχετε ήδη ερευνήσει. Για να το αποφύγετε αυτό, πληκτρολογήστε προσεκτικά την ακριβή διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Διπλοτσεκάρισμα, επίσης.

Απάτη στα κρυπτονομίσματα #2:
Ψεύτικες εφαρμογές για κινητές συσκευές.

Ένας άλλος κοινός τρόπος για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους επενδυτές κρυπτονομίσματος είναι μέσω των ψεύτικων εφαρμογών που είναι διαθέσιμες για λήψη μέσω του Google Play και του Apple App Store. Αν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν συχνά να εντοπίζουν γρήγορα αυτές τις ψεύτικες εφαρμογές και να τις καταργούν, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές αυτές δεν επηρεάζουν πολλές βασικές προστατευτικές γραμμές. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη κατεβάσει ψεύτικες εφαρμογές κρυπτονομίσματος, αναφέρει το Bitcoin News.

Αυτό κυρίως, αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, για τους χρήστες των Android. Κάθε όμως επενδυτής θα πρέπει να γνωρίζει την πιθανότητα. Υπάρχουν προφανή ορθογραφικά λάθη στο αντίγραφο ή ακόμη και στο όνομα της εφαρμογής; Το σήμα δεν φαίνεται αυθεντικό με παράξενο χρώμα ή με λανθασμένο λογότυπο; Λάβετε υπόψη αυτά και επανεξετάστε τη λήψη οποιασφήποτε εφαρμογής.

Απάτη στα κρυπτονομίσματα #3:
Εσφαλμένα tweets και άλλες ενημερώσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Αν παρακολουθείτε διασημότητες και infuencers, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν παρακολουθείτε λογαριασμούς απατεώνων. Το ίδιο ισχύει και για τα κρυπτονομίσματα. Όπου τα κακόβουλα υποκριτικά bot είναι αχαλίνωτα. Μην εμπιστεύεστε προσφορές που προέρχονται από το Twitter ή το Facebook. Ειδικά αν φαίνεται να υπάρχει ένα εξωπραγματικό κέρδος ως χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα. Οι ψεύτικοι λογαριασμοί είναι παντού.

Αν κάποιος σε αυτές τις πλατφόρμες ζητήσει έστω και ένα μικρό μέρος του κρυπτονομίσματος σας, είναι πιθανό να μην μπορείτε ποτέ να το πάρετε πίσω. Απλά επειδή άλλοι απαντούν στην προσφορά, μην υποθέτετε ότι δεν είναι και ρομπότ. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί…

Απάτη στα κρυπτονομίσματα #4:
Συλλογή email:

Ακόμη και αν μοιάζει ακριβώς με ένα email που λάβατε από μια νόμιμη εταιρεία κρυπτονομίσματος, προσέξτε πριν επενδύσετε στο ψηφιακό σας νόμισμα. Είναι το email ακριβώς ίδιο και το λογότυπο και το εμπορικό σήμα πανομοιότυπα;

Μπορείτε να επαληθεύσετε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι νόμιμα συνδεδεμένη με την εταιρεία; Η δυνατότητα ελέγχου αυτού, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εταιρεία που έχει πραγματικούς ανθρώπους, να εργάζονται για αυτό. Εάν έχετε αμφιβολίες για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ρωτήστε κάποιον που εργάζεται εκεί. Και μην κάνετε ποτέ κλικ σε μια σύνδεση με ένα μήνυμα, για να μεταβείτε στην τοποθεσία.

Οι απατεώνες συχνά ανακοινώνουν πλαστά ICO, ή αρχικές προσφορές νομισμάτων, ως έναν τρόπο για να κλέψουν σημαντικά κεφάλαια. Μην βασίζεστε σε αυτές τις ψεύτικες προσφορές email και ιστοσελίδες. Με την άνεση σας, κοιτάξτε όλες τις λεπτομέρειες.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου, εκμεταλλεύονται μη ασφαλή υπολογιστικά συστήματα για να εξορύξουν ή να κλέψουν κρυπτονόμισμα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία σας σε αυτήν την αναδυόμενη αγορά προτού αρχίσετε να επενδύετε σε κρυπτονόμισμα.

Αξίζει να διαβάσετε τους κινδύνους των cryptocurrencies: Από τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ΕΕΑ), να προειδοποιούν τους επενδυτές για τους κινδύνους της αγοράς εικονικών νομισμάτων (cryptocurrencies). Αποφύγετε τις Απάτες στα κρυπτονομίσματα όπως ο διάολος το λιβάνι…Θα καταστραφείτε οικονομικά σε χρόνο dt…Το μόνο σίγουρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *