Κρυπτονομίσματα: Τι να προσέξω πριν αγοράσω;
Κρυπτονομίσματα: Τι να προσέξω πριν αγοράσω; Γνωρίστε αυτά τα 8 στοιχεία, πριν επενδύσετε στα κρυπτονομίσματα:
- Η κυβέρνηση θέλει να ρυθμίσει το κρυπτονόμισμα.
- Η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι κακή επένδυση.
- Κάποιοι λένε ότι μπορείτε να επενδύσετε ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου σας.
- Οι επενδυτές που αποστρέφονται τον κίνδυνο, θα πρέπει να καθοδηγούνται από επενδυτικούς συμβούλους.
- Το κρυπτονόμισμα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές.
- Το κρυπτονόμισμα μπορεί να εξαφανιστεί.
- Η αγορά κρυπτονομίσματος είναι απρόβλεπτη.
- Επενδύστε στο κρυπτονόμισμα, με ανοιχτά μάτια.
Το κρυπτονόμισμα είναι δημοφιλές
Όσοι πιστεύουν ότι το κρυπτονόμισμα είναι σκέτη αποτυχία, εκπλήσσονται, από το πώς συνεχίζει να αναπτύσσεται στην επενδυτική αγορά.
Το κρυπτονόμισμα είναι ένα ψηφιακό, εικονικό νόμισμα. Το νόμισμα αυτό, υπάρχει online. Και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, την τεχνολογία Blockchain και δίκτυα υπολογιστών, για την παρακολούθηση της αξίας και της ιδιοκτησίας.
Το πρώτο νόμισμα που κυκλοφόρησε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto, ήταν το bitcoin. Το πρώτο κρυπτονόμισμα με βάση την αλυσίδα μπλοκ. Και παραμένει το πιο δημοφιλές και πολύτιμο κρυπτονόμισμα.
Τώρα όμως υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές του bitcoin. Όσοι ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, το κάνουν μέσω ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά, λίστα με 8 στοιχεία για το θέμα: Τα Κρυπτονομίσματα: Τι να προσέξω πριν αγοράσω; Υπάρχουν λίγα πράγματα, που πρέπει να γνωρίζουμε πριν την οποιαδήποτε επένδυση, σε κρυπτονομίσματα.
Οι ΗΠΑ θέλουν να ρυθμίσουν το κρυπτονόμισμα.
Υπογραμμίζοντας τη σημασία του κρυπτονομίσματος, δύο νομοσχέδια υπέρ του ψηφιακού νομίσματος εισήχθησαν πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Φέρουν τον τίτλο Νόμος περί εικονικής αγοράς νομίσματος των ΗΠΑ και κανονιστικής ανταγωνιστικότητας του 2019. Και Νόμος περί προστασίας καταναλωτών εικονικού νομίσματος του 2019.
Η προτεινόμενη νομοθεσία από αυτές τις δύο πράξεις, αποσκοπεί στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και στην προστασία των καταναλωτών από κακούς παράγοντες. Το ενδιαφέρον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το ψηφιακό νόμισμα δείχνει ότι υπάρχει μέλλον για το κρυπτονόμισμα.
Η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι κακή επένδυση.
Οι τζογαδόροι και οι κερδοσκόποι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για την αγορά κρυπτονομίσματος. Αλλά κάποιοι επενδύουν μαζί με διάσημους επενδυτές.Ο Boone Pickens κρατά αποστάσεις για το κρυπτονόμισμα.
“Δεν υπάρχουν ουσιαστικά επενδυτικές στρατηγικές που να είναι χειρότερες από την αγορά κρυπτονομισμάτων. Είναι καθαρή, ανόθευτη κερδοσκοπία σε ένα αναπόδεικτο αγαθό”, αναφέρει ο Ρόμπερτ Τζόνσον, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κράιτον στη Νεμπράσκα. “Δεν υπάρχει εγγενής αξία στο bitcoin και οι κερδοσκόποι αγοράζουν με την ελπίδα ότι κάποιος θα έρθει και θα πληρώσει περισσότερα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει τρόπος να εκτιμηθούν τα κρυπτονομίσματα, εκτός από την ευρύτερη θεωρία των ανόητων”, αναφέρει.
Κάποιοι λένε ότι μπορείτε να επενδύσετε ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου σας.
Ο Μάικ Άλφρεντ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Assets Data στο Ντένβερ, πιστεύει ότι το bitcoin είναι το πιο σημαντικό και παρεξηγημένο περιουσιακό στοιχείο της ζωής μας. Αναφέρει ότι κάθε επενδυτής πρέπει να κατέχει το 5% αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.
Μαζί του είναι ο Ντέιβιντ Τάιλ, πρόεδρος της Maglan Capital, ο οποίος προτείνει στους επενδυτές να διαθέσουν από 2% έως 3% σε κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία. Η τεχνολογία έχει διαταράξει κάθε επιχείρηση και το κρυπτονόμισμα δεν διαφέρει. Υπάρχει μια αυξανόμενη κατηγορία επενδυτών, συμβούλων και απλών ανθρώπων που πιστεύουν ότι το ψηφιακό νόμισμα θα μεταμορφώσει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Ο Tawil είναι βέβαιος για την κρυπτογραφική επιρροή. Αλλά δεν είναι βέβαιος, ποιο νόμισμα θα επικρατήσει. Αν και το Bitcoin είναι ο ηγέτης, δεν υπάρχει εγγύηση για το ποιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο θα διατηρηθεί τελικά.
Οι επενδυτές που αποστρέφονται τον κίνδυνο, θα πρέπει να καθοδηγούνται από επενδυτικούς συμβούλους.
Κάθε επενδυτής που δεν αισθάνεται άνετα με τη μεγάλη επενδυτική αστάθεια και τον κίνδυνο, πρέπει να μείνει μακριά από τις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα. Το ίδιο ισχύει για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χάσουν όλες τις επενδύσεις τους. Θα μπορούσε κανείς να επιλέξει το λάθος περιουσιακό στοιχείο κρυπτονομίσματος και να δει την επένδυσή του να εξαφανίζεται.
Αλλά ο Ράσελ Κόρους, συνιδρυτής και CEO του EZ Exchange στο Τορόντο, λέει ότι οι επενδυτές που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την πισίνα κρυπτογράφησης, πρέπει να επικεντρωθούν στην κρυπτογράφηση των bluechip: Όπως θεωρείται από πολλούς και το bitcoin: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έχει επιδείξει ανθεκτικότητα στις απειλές της τεχνολογίας, της ενδοκοινοτικής διαμάχης και της απόπειρας κυβερνητικής παρέμβασης. Για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, απαιτείται έρευνα για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.
Το κρυπτονόμισμα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές.
Η μεταφορά χρημάτων χρειάζεται επί του παρόντος μια πύλη τρίτων. Είτε πρόκειται για τράπεζα, πιστωτική κάρτα, PayPal ή άλλο ενδιάμεσο φορέα.
Οι υπέρμαχοι της κρυπτογράφησης αναμένουν ότι ο κλάδος, θα διευκολύνει την άμεση μεταφορά χρημάτων, μεταξύ 2 αντισυμβαλλόμενων μερών. Αποκόπτοντας το έμπιστο τρίτο μέρος [πχ τράπεζα].
Η συναλλαγή θα διευκολυνθεί μέσω δημόσιων ή ιδιωτικών κλειδιών. Το πορτοφόλι ή η διεύθυνση λογαριασμού ενός χρήστη ελέγχει το δημόσιο κλειδί και το ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται για την υπογραφή των συναλλαγών. Αυτό το πλεονέκτημα κρυπτογράφησης μειώνει τα έξοδα επεξεργασίας που χρεώνουν οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για τις μεταφορές κεφαλαίων και άλλων κεφαλαίων.
Η ευρέως υιοθετημένη τεχνολογία αλυσίδας φραγμού, αποθηκεύει το λογιστικό φύλλο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μειώνει την απειλή από τους χάκερ. Καθώς κάθε νέο μπλοκ που δημιουργείται, πρέπει να επαληθεύεται από τα λογιστικά βιβλία κάθε χρήστη, στην αγορά.
Το κρυπτονόμισμα μπορεί να εξαφανιστεί.
Η αλυσίδα Block είναι δημοφιλής σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους χρήστες. Εφόσον τα κρυπτονομίσματα είναι εικονικά και δεν έχουν κεντρική αποθήκη, είναι δυνατόν να εξαλειφθεί ένα υπόλοιπο λογαριασμού.
Το “κρασάρισμα” ενός υπολογιστή, χωρίς αντίγραφο ασφαλείας, μπορεί να καταστρέψει και μια “κατάθεση” κρυπτονομίσματος σε αυτό. Αφού αποθηκεύεται στον κληρό δίσκο του Η/Υ.
Εάν ένας χρήστης χάσει τα ιδιωτικά κλειδιά, το κρυπτονόμισμα δεν είναι ανακτήσιμο. Οι απατεώνες μπορούν επίσης να κάνουν πειρατεία στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας κάποιου. Μιμούμενοι, έναν κάτοχο λογαριασμού. Πως; Ζητούν τη μεταφορά του τηλεφώνου του χρήστη σε νέα συσκευή. Αυτό δίνει στον απατεώνα πρόσβαση σε λογαριασμούς κρυπτογράφησης.
Η αγορά κρυπτονομίσματος είναι απρόβλεπτη.
Η τιμή του Bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθής. Από μερικές εκατοντάδες δολάρια σε περισσότερα από 17.000 δολάρια το Δεκέμβριο του 2017.
Δεν υπάρχει τρόπος να αποφασίσουμε εάν θα αξίζει περισσότερο ή λιγότερο στο μέλλον. Υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 τύποι κρυπτονομισμάτων. Και οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι απρόβλεπτες – Ιδίως μεταξύ των μικρότερων κρύπτο-κερμάτων.
Το ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομίσματος, δείχνει την αγοραία αξία όλων των κερμάτων. Αν και το ανώτατο όριο της αγοράς του bitcoin εκτιμάται σε περισσότερα από 104 δισεκατομμύρια δολάρια, ο νούμερο 2 παίκτης είναι το Ethereum, αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Κρυπτονομίσματα: Τι να προσέξω; Επενδύστε στο κρυπτονόμισμα με ανοιχτά μάτια.
Τη δεκαετία του 1600, η Ολλανδία είδε την αξία των βολβών τουλίπας, να εκτοξεύονται και τελικά να καταρρέουν. Αφήνοντας τους επενδυτές με μεγάλες απώλειες.
Ακολούθησαν και άλλοι κύκλοι άνθισης της αγοράς και κατάρρευσης. Όπως η κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων. Και η πιο πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, υψηλού κινδύνου μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929.
Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των προηγούμενων εκρήξεων και των προελεύσεων. Με την τρέχουσα τρέλα των κρυπτονομισμάτων. Όλος ο προηγούμενος ενθουσιασμός για τουλίπες, τεχνολογικές υποθήκες και υποθήκες ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου, επικεντρώθηκε στα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία.
Η κρυπτογράφηση δεν μπορεί να φανεί ή να την δούμε ως πραγματική αξία. Είναι απλά μια καταχώρηση, σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής. Όσοι επενδύουν, πρέπει να παραμένουν προσεκτικοί. Κατανοώντας ότι αγοράζουν μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, χωρίς ένα υλικό προϊόν ή ιστορικότητα.