CoinBase: Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων [ελληνικά]

 • Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links και θα κερδίσουμε fees εάν κάνετε συναλλαγή σε κρυπτονομίσματα από τα link μας.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase
CoinBase: Οδηγός αγοράς [guide] κρυπτονομισμάτων σε 3 βήματα:

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase. Για αρχάριους. Τρόποι καταθεσεων-αναλήψεων και πως να αγοράσετε και να πουλήσετε κρυπτονομίσματα στο Coinbase.


‘Ανοιγμα λογαριασμού στο Coinbase σε 3 βήματα:

Ο Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase, θα σας βοηθήσει αν είστε αρχάριοι στα κρυπτονομίσματα, με μια σωστή και καλή αρχή. Αλλά πριν διαβάσετε τον παρακάτω οδηγό και ανοίξετε λογαριασμό στο Coinbase, διαβάστε την κριτική και αξιολόγηση μας για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CoinBase.

* Προειδοποίηση κινδύνου – Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει


Βήμα 1: Μετάβαση στην τοποθεσία Coinbase:

Κάντε κλικ στο Coinbase, για να μεταβείτε στη φόρμα καταχώρησης. Η σύνδεση θα ανοίξει σε ένα νέο παράθυρο, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό.

Για να ανοίξετε λογαριασμό και να εγγραφείτε στην Coinbase, επισκεφθείτε την web τοποθεσία τους. Μόλις βρεθείτε εκεί, εντοπίστε το κουμπί “Sign Up” από το αναπτυσσόμενο μενού, στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ σε αυτό.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Άνοιγμα νέου λογαριασμού στο CoinBase
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Άνοιγμα νέου λογαριασμού στο CoinBase:

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, του κωδικού πρόσβασής σας και της γεωγραφικής σας θέσης. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι είστε άνω των 18 ετών. Συμπληρώστε το captcha και συμφωνήστε με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και τη συμφωνία χρηστών [user agreement] για να συνεχίσετε.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων στο CoinBase
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων στο CoinBase

Μεταβείτε στο email σας και επαληθεύστε το λογαριασμό σας, μέσω της σύνδεσης επαλήθευσης. Επιλέξτε τη χώρα σας, εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και συνεχίστε. Στο Coinbase, προσθέστε τον αριθμό τηλεφώνου σας και θα εμφανιστεί μια σελίδα για την εισαγωγή ενός 7ψήφιου κωδικού που θα σταλεί στο τηλέφωνό σας. Εισάγετε τον κώδικο και μετά συνεχίστε.

Μόλις εισάγετε τον κωδικό, θα σας δοθεί η εντολή να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Εάν δεν σας έχει ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα σας, σημαίνει ότι η ρύθμιση για το λογαριασμό σας, έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν. Εάν δεν σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, θα χρειαστεί, όταν θέλετε να αγοράσετε το κρυπτονόμισμα που επιθυμείτε.


Βήμα 2: Επαλήθευση της ταυτότητας σας στο CoinBase:

Η βάση δεδομένων της Coinbase, πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους KYC/AML, επειδή εδρεύει στις ΗΠΑ. Η νομοθεσία περί γνώσης των πελατών (KYC) και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις επαληθεύουν την ταυτότητα των πελατών τους. Οι νόμοι αυτοί βοηθούν στην πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες πρέπει να παρέχουν στην Coinbase πολλά προσωπικά στοιχεία. Συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τεσσάρων ψηφίων του SSN τους και του αναγνωριστικού φωτογραφίας τους. Εάν δεν σας ζητήθηκε να επαληθεύσετε το ID σας, μετά την εισαγωγή του κωδικού SMS, μεταβείτε στην καρτέλα “Αγορά/πώληση” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Υποβολή ID + Επαλήθευση φωτογραφίας”.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Συμπλήρωση αναλυτικά των προσωπικών στοιχείων στο CoinBase
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Συμπλήρωση αναλυτικά των προσωπικών στοιχείων στο CoinBase

Μόλις εισαγάγετε αυτές τις πληροφορίες, θα σας ζητηθεί να υποβάλετε ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Επαλήθευση ταυτότητας
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Επαλήθευση ταυτότητας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα, από κινητό ή web κάμερα. Και με αποστολή του αρχείου, μπορείτε να στείλετε μια καθαρή φωτογραφία του μπροστινού και πίσω μέρους της άδειας οδήγησης ή άλλου αναγνωριστικού φωτογραφίας.


Βήμα 3: Προσθήκη μεθόδων πληρωμής στο CoinBase:

Θα χρειαστεί να παράσχετε τη μέθοδο πληρωμής σας, πριν αγοράσετε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα. Προσφέρονται τρεις μέθοδοι πληρωμής:

 • Χρεωστική κάρτα
 • Τραπεζικός λογαριασμός
 • Μεταφορά


Στην κορυφή και μέση της σελίδας, επιλέξτε την καρτέλα “Ρυθμίσεις” για να προσθέσετε μια μέθοδο πληρωμής. Από τα Settings, επιλέξτε την καρτέλα “Linked Account”. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Σύνδεση νέου λογαριασμού”. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο πληρωμής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Επιλέξετε τη μέθοδο πληρωμής στο coinbase
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Επιλογή μεθόδου πληρωμής στο Coinbase:

* Προειδοποίηση κινδύνου – Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει


Χρεωστική κάρτα:

Για γρήγορες αγορές μικρότερων ποσών, η καλύτερη επιλογή είναι η χρήση χρεωστικής κάρτας.

Αποκτάτε άμεση μεταφορά κρυπτονομίσματος, με οποιαδήποτε αγορά χρεωστικής κάρτας. Απευθείας στο λογαριασμό σας. Το πρόβλημα με τις χρεωστικές κάρτες είναι ότι τα όρια αγοράς είναι πολύ χαμηλότερα από άλλα είδη πληρωμών. Και με ένα υψηλό τέλος, της τάξης του 4% που επισυνάπτεται επίσης στις αγορές χρεωστικών καρτών.

Αν και η Coinbase έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, ο επεξεργαστής πληρωμής της Coinbase εκτελείται μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι, ανάλογα με την κάρτα και την τοποθεσία σας, η κάρτα σας ενδέχεται να χρεωθεί πρόσθετο τέλος αγοράς από το εξωτερικό.

Επιλέξτε “link debit card option”, για να συνδέσετε την χρεωστική κάρτα σας και στη συνέχεια, εισαγάγετε τις πληροφορίες της χρεωστικής κάρτας σας. Προσοχή: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Συνδέσετε την χρεωστική κάρτα σας με το Coinbase
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Συνδέσετε την χρεωστική κάρτα σας με το Coinbase

Μόλις ολοκληρωθούν οι πληροφορίες της κάρτας σας, δύο εκκρεμείς χρεώσεις θα σταλούν στο λογαριασμό σας από την Coinbase. Εισαγάγετε τα δύο τελευταία ψηφία της χρέωσης για να επαληθεύσετε την κάρτα σας. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για αυτές τις συναλλαγές. Αν σταλούν τρεις κατηγορίες, αγνοήστε αυτή που κοστίζει $1.00.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Επαληθεύστε την χρεωστική κάρτα σας με το Coinbase
Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Επαληθεύστε την χρεωστική κάρτα σας με το Coinbase

Τραπεζικός λογαριασμός:

Για μεγαλύτερες αγορές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι καλύτεροι. Αλλά δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο οι χρεωστικές κάρτες. Εάν κάνετε μια αγορά με τραπεζικό λογαριασμό, η τιμή που πληρώνετε κλειδώνεται μόλις κάνετε την αγορά σας. Ωστόσο, δεν θα λάβετε το κρυπτονόμισμα για 4-5 εργάσιμες ημέρες.

Εάν το νόμισμα που αγοράσατε, αυξήθει σε αξία, έναντι της τιμής αγοράς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα βγάλετε μερικά επιπλέον χρήματα. Αν όχι, θα χάσετε χρήματα. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα χρήματα δεν είναι δικά σας για 4-5 εργάσιμες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα ανταλλάξεις μέχρι να περάσει ο χρόνος αναμονής.

Ωστόσο, ένα σημαντικό πλεονέκτημα από τη χρήση τραπεζικού λογαριασμού είναι ότι έχει πολύ υψηλότερα όρια που ξεκινούν από τα $7.500 την εβδομάδα. Και πολύ χαμηλότερες αμοιβές, στο 1,5%.

Επιλέξτε τον “τραπεζικό λογαριασμό” για να τον συνδέσετε από την επιλογή της μεθόδου πληρωμής. Έπειτα εισαγάγετε το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης της τράπεζάς σας, μετά την επιλογή της τράπεζάς.

Μεταφορά [Wire transfer]:

Επιλέξτε “Μεταφορά” και επιλέξτε το ποσό που θέλετε να μεταφέρετε. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα, αλλά μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε έναν κωδικό αναφοράς που θα δημιουργήσει η Coinbase. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται περίπου 24 ώρες για να ολοκληρωθεί, αλλά μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο λογαριασμός σας θα πρέπει να έχει λάβει το ακριβές ποσό που έχετε επιλέξει.

Επιλογή μεθόδου πληρωμής με τράπεζα
Επιλογή μεθόδου πληρωμής με τράπεζα

* Προειδοποίηση κινδύνου – Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει


Τοποθέτηση εντολών, για αγορά κρυπτονομίσματος στο CoinBase:

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε τον πίνακα εργαλείων σας και να εντοπίσετε την καρτέλα “BUY/SELL” στην επάνω αριστερή γωνία:

Τοποθέτηση εντολών, για αγορά κρυπτονομίσματος:
Τοποθέτηση εντολών, για αγορά κρυπτονομίσματος στην Coinbase:

Αφού καταχωρήσετε το ποσό του νομίσματος, θα παρατηρήσετε ένα αναπτυσσόμενο μενού μεθόδων πληρωμής, όπου μπορείτε να επιλέξετε την κάρτα σας. Ολοκληρώστε τη διαδικασία, επιβεβαιώνοντας ότι η εντολή σας είναι σωστή. Και κάντε κλικ στην επιλογή “Ολοκλήρωση αγοράς”.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε πού θέλετε να κατατεθούν τα νομίσματα σας. Επιλέξτε ένα ποσό και επιβεβαιώστε την πώληση κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί.

Τοποθέτηση εντολών, για αγορά κρυπτονομίσματος και επιλέξτε πού θέλετε να κατατεθούν τα νομίσματα σας
Επιλέξτε πού θέλετε να κατατεθούν τα κρυπτονομίσματα σας:

Έλεγχος του υπολοίπου σας στο CoinBase:

Ο έλεγχος του υπολοίπου στο Coinbase είναι επίσης πολύ απλός. Και μπορείτε να το κάνετε συνδεόμενοι στο λογαριασμό σας στην Coinbase. Μόλις εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας, θα μεταφερθείτε στον πίνακα εργαλείων. Στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης, θα πρέπει να δείτε μια ενότητα με τίτλο “Το χαρτοφυλάκιό σας”.

Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων στο CoinBase: Έλεγχος του υπολοίπου σας στην Coinbase
Έλεγχος του υπολοίπου σας στην Coinbase:

Υπάρχει μια λίστα με κρυπτονομίσματα που είναι διαθέσιμα στην Coinbase. Καθώς και το ποσό κάθε νομίσματος που κατέχετε, επί του παρόντος. Στον κατάλογο των ψηφιακών νομισμάτων, υπάρχει ένας τομέας που εμφανίζει το συνολικό υπόλοιπο σε δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το υπόλοιπο επιλέγοντας “Λογαριασμοί”, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην επιλογή “BUY/SELL”.

Έλεγχος του υπολοίπου σας στην Coinbase αναλυτικά
Έλεγχος του υπολοίπου σας στην Coinbase αναλυτικά:

* Προειδοποίηση κινδύνου – Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει


Καταθέσεις και αναλήψεις στην Coinbase:

Κατάθεση στην Coinbase:

Για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού σας στην Coinbase, μπορείτε να καταθέσετε κεφάλαια από άλλο ανταλλακτήριο ή πορτοφόλι. Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Άνοιγμα της προβολής των συναλλαγών
 • Βρείτε το κουμπί “Κατάθεση” που βρίσκεται στην περιοχή “Assets” στην αριστερή στήλη
 • Επιλέξτε το νόμισμα που θέλετε να καταθέσετε από το αναπτυσσόμενο μενού “Τύπος νομίσματος”
 • Αντιγράψτε τη διεύθυνση λογαριασμού που εμφανίζεται. Αυτή είναι η διεύθυνση που θα συσχετιστεί με το λογαριασμό σας. Στο εξής, όλα τα ψηφιακά νομίσματα που αποστέλλονται σε αυτήν τη διεύθυνση, θα προστεθούν στο λογαριασμό σας.
 • Τέλος, μεταβείτε στο εξωτερικό πορτοφόλι σας από όπου επιθυμείτε να πάρετε το κρυπτονόμισμα σας. Αναγράψτε τη μοναδική διεύθυνση, αλλά λάβετε υπόψη ότι πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα (το BTC μπορεί να αποσταλεί μόνο στη διεύθυνση BTC. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κρυπτονομίσματα) και να αποσταλεί.

Αναλήψη στην Coinbase:

Για αναλήψεις σε άλλο ανταλλακτήριο ή πορτοφόλι από την Coinbase, λάβετε μια διεύθυνση προορισμού και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Άνοιγμα της προβολής συναλλαγών στη βάση δεδομένων
 • Ενεργοποιήστε την επιλογή “Withdraw” που βρίσκεται στο Assets
 • Επιλέξτε το νόμισμα που θέλετε να αποσύρετε από το αναπτυσσόμενο μενού “Τύπος νομίσματος”
 • Εισαγάγετε τη διεύθυνση προορισμού στο πεδίο “Προορισμός”
 • Καταχωρήστε το ποσό που θέλετε να αποσύρετε και πατήστε στην επιλογή “Withdraw”

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, μέσω των online πλατφόρμων, είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένα εξ αυτών μπορεί να διακόψουν ξαφνικά την λειτουργία τους.