Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων


Crypto Guide: Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους:
Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους:

Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων:
Πως αγοράζω κρυπτονομίσματα; [Οδηγίες για αρχάριους]:


Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων για αρχάριους: Αν αποφασίσατε να επενδύσετε και να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει πρώτα να επενδύσετε στο παράγοντα “γνώση”.
Ο παρακάτω Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι μόνο η αρχή σας. Μια μικρή βοήθεια, ειδικά αν είστε αρχάριος για να ξεκινήσετε από κάπου. Στην συνέχεια, είστε μόνοι σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξετε και να διαβάσετε πολλά άρθρα και αξιολόγησεις έτσι ώστε να βρείτε και να εμπιστευτείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας:

  • Το καλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και
  • Τον καλύτερο μεσίτη CFD s broker, πάνω σε κρυπτονομίσματα.

Συμβουλή, πριν ξεκινήσετε την αγορά κρύπτονομίσματος:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • Oι τιμές των κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες (ασταθείς). Οπότε δεν θα πρέπει να επενδύσετε περισσότερα χρήματα απ’ όσα αντέχετε οικονομικά να χάσετε.
  • Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, μέσω των online πλατφόρμων, είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
  • Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένα εξ αυτών μπορεί να διακόψουν ξαφνικά την λειτουργία τους.

Τώρα, όσο αφορά την διαδικασία αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων, αυτή έχει γίνει απλή και προσιτή για τον καθένα. Ωστόσο, πριν αγοράσετε κρυπτονομίσματα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας να επενδύσετε σε γνωστά και μεγάλης εμπορευσιμότητας κρυπτονομίσματα. Για τον λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα μας, στο τμήμα Crypto-prices [Τιμές Top 500 κρυπτονομισματων], μπορεί να βρείτε τα 500 καλύτερα κρυπτονομίσματα, βάσει κεφαλαιοποίησης. Που παρέχονται από τον πολύ γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο coinmarketcap.

Προσοχή: Υπάρχουν κρυπτονομίσματα όπου η αγορά τους, δεν γίνεται με απευθείας ανταλλαγή χρημάτων. Με άλλα λόγια θα πρέπει τα χρήματα σας, να τα ανταλλάξετε πρώτα με Bitcoin ή Ethereum. Και έπειτα θα μπορείτε, να αγοράσετε τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Crypto Guide: Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων σε 3 βήματα:

Crypto Guide | 3 απλά βήματα για αγορά κρύπτονομισμάτων:
Crypto Guide | 3 απλά βήματα για αγορά κρύπτο:

Βήμα 1: Τι χρειάζομαι για αγορά κρυπτονομίσματος [Έγγραφα]:

Συνήθως σχεδόν όλα τα ανταλλακτήρια όπως και οι Crypto brokers, τα έγγραφα που ζητούν να τους αποστείλετε είναι τα παρακάτω:

  • Ενα αντίγραφο διαβατηρίου ή ταυτότητας.
  • Λογαριασμό κοινής ωφέλειας, συνήθως τελευταίου τριμήνου.

Μέθοδος πληρωμής:
Η πιο συνηθισμένη μέθοδος πληρωμής για την αγορά κρυπτονομισμάτων είναι μέσω πιστωτικών καρτών, τραπεζικών εμβασμάτων, ή ακόμα και τοις μετρητοίς. Διάφορες ιστοσελίδες δέχονται διαφορετικές μεθόδους πληρωμής, οπότε καλείστε να επιλέξετε μία υπηρεσία που να κάνει αποδεκτή την προτιμώμενη μέθοδο πληρωμής σας.

*Τα περισσότερα online ανταλλακτήρια κρύπτο, είναι διαθέσιμα μόνο στα Αγγλικά και κανένα εξ αυτών δεν διαθέτει υποστήριξη για όλες τις χώρες.

Παρακάτω επιλέξαμε 5 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων από τα πολλά, που υπάρχουν στην αγορά.

Βήμα 2: Ποιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να επιλέξω;


1.Binance: [Δείτε τον οδηγό αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους]
2.Kucoin: [Δείτε τον οδηγό αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους]
3.Coinbase: [Δείτε τον οδηγό αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους]
4.Changelly: [Δείτε τον οδηγό αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους]
5.Localbitcoins: [Δείτε τον οδηγό αγοράς Bitcoin για αρχάριους]

Συνήθως, οι μεταφορές από ανταλλακτήριο σε ανταλλακτήριο γίνονται με την χρήση διευθύνσεων. Είναι δηλαδή ένας κώδικας από συστοιχία λέξεων και αριθμών, τον οποίο εκδίδει κάθε πλατφόρμα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του συγκεκριμένου κρυπτονομισματος. Η μεταφορά αυτή των κρυπτονομισμάτων, απο ανταλλακτήριο σε ανταλλακτήριο, μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά ως κάποιες ώρες. Ανάλογα την λειτουργία της πλατφόρμας και των update, που κατά καιρούς κάνει στο λειτουργικό της.

Είναι γεγονός, ότι πάρα πολλοί χρήστες κρυπτονομισμάτων και traders, συνήθως αφήνουν τα κρυπτονομίσματα τους αποθηκευμένα στα ανταλλακτήρια που έχουν επιλέξει. Όμως αν και υπάρχει αρκετά μεγάλη ασφάλεια από τα ανταλλακτήρια, στο παρελθόν έχουν συμβεί κάποιες απάτες ή μάλλον κάποιες επιθέσεις από hackers. Πρέπει λοιπόν, να βρείτε και τον τρόπο, να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματα αυτά.

Βήμα 3: Τρόποι αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων σε ψηφιακά πορτοφόλια:

Θα προτείναμε λοιπόν ο εκάστοτε χρήστης ή trader, να αγοράσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Ή αλλιώς ένα Hardware wallet. Έτσι ώστε να τα αποθηκεύει και στο σπίτι του τα κρυπτονομίσματα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση πρόσβαση σε αυτά, σε περίπτωση που γίνει κάτι με το ανταλλακτήριο. Σαφώς και η ασφάλεια είναι διπλή και καλό είναι να υπάρχει ένα backup ή αλλιώς ένα Hardware μνήμης. Σαν να λέμε ότι κρατάμε στο σπίτι μας ένα “ψηφιακό βιβλιάριο καταθέσεων crypto”. Όπου ο χρήστης-αγοραστής του νομίσματος ελέγχει την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που έχει αγοράσει.

Με τη χρήση των συσκευών αυτών, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματά τους μετά την αγορά τους από τα ανταλλακτήρια. Και να μειώσουν στο ελάχιστο, τις πιθανότητες κλοπής των επενδύσεων τους. Το κόστος απόκτησης τους, αποτελεί την ελάχιστη και προαπαιτούμενη επένδυση, που πρέπει να κάνει ο χρήστης. Προτού ξεκινήσει την οποιαδήποτε αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων.

Αφού ο χρήστης έχει πλέον αγοράσει Bitcoin ή Ethereum στα ανταλλακτήρια που προαναφέραμε, μπορεί να τα ανταλλάξει με μία γκάμα από κρυπτονομίσματα που διαθέτουν τα συγκεκριμένα ανταλλακτήρια. Ή να μεταφέρει τα Bitcoin ή Ethereum που αγόρασε, σε άλλα ανταλλακτήρια προκειμένου να τα ανταλλάξει με άλλα.

Συχνές ερωτήσεις με απαντήσεις [FAQ] για την αγορά και πώληση κρύπτο:

Παρακάτω παραθέτουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις, με τις αντίστοιχες απαντήσεις που έχουν οι χρήστες και κυρίως οι αρχάριοι όταν αποφασίζουν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα:

[FAQ]: Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις για την αγορά και πώληση Bitcoin:

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, μέσω των online πλατφόρμων, είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένα εξ αυτών μπορεί να διακόψουν ξαφνικά την λειτουργία τους.