Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων


Crypto Guide: Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους:
Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων για αρχάριους:

Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων:
Πως αγοράζω κρυπτονομίσματα; [Οδηγίες για αρχάριους]:


Οδηγός αγοράς κρύπτονομισμάτων για αρχάριους: Αν αποφασίσατε να επενδύσετε και να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει πρώτα να επενδύσετε στο παράγοντα “γνώση”.

Ο παρακάτω Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι μόνο η αρχή σας. Μια μικρή βοήθεια, ειδικά αν είστε αρχάριος για να ξεκινήσετε από κάπου. Στην συνέχεια, είστε μόνοι σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξετε και να διαβάσετε πολλά άρθρα και αξιολόγησεις έτσι ώστε να βρείτε και να εμπιστευτείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας τον καλύτερο μεσίτη CFD s broker, πάνω σε κρυπτονομίσματα.

Συμβουλή, πριν ξεκινήσετε την αγορά κρύπτονομίσματος:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • Oι τιμές των κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες (ασταθείς). Οπότε δεν θα πρέπει να επενδύσετε περισσότερα χρήματα απ’ όσα αντέχετε οικονομικά να χάσετε.
  • Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, μέσω των online πλατφόρμων, είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
  • Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένα εξ αυτών μπορεί να διακόψουν ξαφνικά την λειτουργία τους.

Τώρα, όσο αφορά την διαδικασία αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων, αυτή έχει γίνει απλή και προσιτή για τον καθένα. Ωστόσο, πριν αγοράσετε κρυπτονομίσματα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας να επενδύσετε σε γνωστά και μεγάλης εμπορευσιμότητας κρυπτονομίσματα. Για τον λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα μας, στο τμήμα Crypto-prices [Τιμές Top 500 κρυπτονομισματων], μπορεί να βρείτε τα 500 καλύτερα κρυπτονομίσματα, βάσει κεφαλαιοποίησης. Που παρέχονται από τον πολύ γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο coinmarketcap.

Crypto Guide: Οδηγός αγοράς κρυπτονομισμάτων σε 3 βήματα:

Crypto Guide | 3 απλά βήματα για αγορά κρύπτονομισμάτων:
Crypto Guide | 3 απλά βήματα για αγορά κρύπτο:

Βήμα 1: Τι χρειάζομαι για αγορά κρυπτονομίσματος [Έγγραφα]:

Συνήθως σχεδόν όλοι οι Crypto cfd brokers, τα έγγραφα που ζητούν να τους αποστείλετε είναι τα παρακάτω:

  • Ενα αντίγραφο διαβατηρίου ή ταυτότητας.
  • Λογαριασμό κοινής ωφέλειας, συνήθως τελευταίου τριμήνου.

Μέθοδος πληρωμής:
Η πιο συνηθισμένη μέθοδος πληρωμής για την αγορά κρυπτονομισμάτων είναι μέσω πιστωτικών καρτών και τραπεζικών εμβασμάτων. Διάφορες ιστοσελίδες δέχονται διαφορετικές μεθόδους πληρωμής, οπότε καλείστε να επιλέξετε μία υπηρεσία που να κάνει αποδεκτή την προτιμώμενη μέθοδο πληρωμής σας.

*Τα περισσότερα online cfd κρύπτο, είναι διαθέσιμα μόνο στα Αγγλικά και κανένα εξ αυτών δεν διαθέτει υποστήριξη για όλες τις χώρες.

Βήμα 2: Ποιον cfd broker κρυπτονομισμάτων να επιλέξω;


Ενώ τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν μια συναρπαστική ευκαιρία για επενδύσεις, οι επενδυτές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων δεν είναι εποπτευόμενα και ρυθμισμένα όπως άλλες παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές. Συνεπώς, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ορισμένους κινδύνους κατά την εμπορία κρυπτονομισμάτων σε ανταλλακτήρια.

Ένας από τους βασικούς κινδύνους των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων είναι η έλλειψη ρύθμισης και εποπτείας. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα ανταλλακτήρια λειτουργούν χωρίς κανένα είδος επιτήρησης από τις χρηματοοικονομικές αρχές. Πράγμα που δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ακεραιότητα των κεφαλαίων των επενδυτών. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος απάτης από τα μη εποπτευόμενα ανταλλακτήρια.

Για να αντιμετωπίσουν αυτούς τους κινδύνους, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές. Όπως π.χ το cfd trading μέσω συμβολαίων διαφοράς (CFDs) σε νόμιμες και εποπτευόμενες πλατφόρμες από CFD brokers.

Τα CFDs είναι πολύ δημοφιλή στην χρηματοοικονομική βιομηχανία και προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα στους επενδυτές. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η ρύθμιση και εποπτεία από τις αρχές της χρηματοοικονομικής αγοράς σε πολλές χώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι CFD brokers υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των επενδυτών. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή διαφάνειας σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που προσφέρουν και τις συνθήκες cfd trading.

Επιπλέον, τα CFDs επιτρέπουν στους επενδυτές να εκμεταλλεύονται την αυξομείωση των τιμών των κρυπτονομισμάτων χωρίς να αγοράσουν την πραγματική κατοχή των νομισμάτων. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τους επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από την κίνηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων χωρίς να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απώλειας της πραγματικής κατοχής σε περίπτωση απάτης ή κλείσιμο του ανταλλακτηρίου.

Τέλος, οι επενδυτές που επιλέγουν να κάνουν trading με CFDs μέσω νόμιμων και εποπτευόμενων πλατφορμών έχουν περισσότερες επιλογές για διαχείριση των χρηματικών τους πόρων και για την εφαρμογή στρατηγικών ρίσκου.


  • Είναι γεγονός, ότι πάρα πολλοί χρήστες κρυπτονομισμάτων και traders, συνήθως αφήνουν τα κρυπτονομίσματα τους αποθηκευμένα στα ανταλλακτήρια που έχουν επιλέξει. Στο παρελθόν όμως έχουν συμβεί κάποιες απάτες ή μάλλον κάποιες επιθέσεις από hackers. Πρέπει λοιπόν, να βρείτε και τον τρόπο, να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματα αυτά αν επιλέξετε ανταλλακτήριο και όχι cfd broker.

Βήμα 3: Τρόποι αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων σε ψηφιακά πορτοφόλια:

Σε περίπτωση που επιλέξετε ανταλλακτήρια για κρύπτο που δεν εποπτεύονται, προτείνουμε ο εκάστοτε χρήστης ή trader, να αγοράζει ένα εξωτερικό ψηφιακό πορτοφόλι. Ή αλλιώς ένα Hardware wallet. Έτσι ώστε να τα αποθηκεύει και στο σπίτι του τα κρυπτονομίσματα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση πρόσβαση σε αυτά, σε περίπτωση που γίνει κάτι με το ανταλλακτήριο.

Σαφώς και η ασφάλεια είναι διπλή και καλό είναι να υπάρχει ένα backup ή αλλιώς ένα Hardware μνήμης. Σαν να λέμε ότι κρατάμε στο σπίτι μας ένα “ψηφιακό βιβλιάριο καταθέσεων crypto”. Όπου ο χρήστης-αγοραστής του νομίσματος ελέγχει την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που έχει αγοράσει.

Με τη χρήση των συσκευών αυτών, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματά τους μετά την αγορά τους από τα ανταλλακτήρια. Και να μειώσουν στο ελάχιστο, τις πιθανότητες κλοπής των επενδύσεων τους. Το κόστος απόκτησης τους, αποτελεί την ελάχιστη και προαπαιτούμενη επένδυση, που πρέπει να κάνει ο χρήστης. Προτού ξεκινήσει την οποιαδήποτε αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων.

Αφού ο χρήστης έχει πλέον αγοράσει Bitcoin ή Ethereum στα ανταλλακτήρια, μπορεί να τα ανταλλάξει με μία γκάμα από κρυπτονομίσματα που διαθέτουν τα συγκεκριμένα ανταλλακτήρια. Ή να μεταφέρει τα Bitcoin ή Ethereum που αγόρασε, σε άλλα ανταλλακτήρια προκειμένου να τα ανταλλάξει με άλλα.

Συχνές ερωτήσεις με απαντήσεις [FAQ] για την αγορά και πώληση κρύπτο:

Παρακάτω παραθέτουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις, με τις αντίστοιχες απαντήσεις που έχουν οι χρήστες και κυρίως οι αρχάριοι όταν αποφασίζουν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα:

[FAQ]: Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις για την αγορά και πώληση Bitcoin:

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, μέσω των online πλατφόρμων, είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένα εξ αυτών μπορεί να διακόψουν ξαφνικά την λειτουργία τους.