Crypto ΝεαCrypto Νομοθεσια

Κίνδυνοι των cryptocurrencies: Προειδοποίηση Ευρωπαϊκών αρχών

Κίνδυνοι των cryptocurrencies: Οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ΕΕΑ) προειδοποιούν τους επενδυτές για τους κινδύνους της αγοράς εικονικών νομισμάτων (cryptocurrencies).
Κίνδυνοι των cryptocurrencies
Κίνδυνοι των cryptocurrencies

(Προειδοποίηση με ημερομηνία αναφοράς: 12 Φεßρουαρίου 2018)

Κίνδυνοι των cryptocurrencies: Οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ΕΕΑ,) για τις τράπεζες (ΕΑΤ) και τις ασφάλειες-συντάξεις (ΕΑΑΕΣ), έχουν εκδώσει πανευρωπαϊκή προειδοποίηση προς τους επενδυτές.
Σχετικά με τους κινδύνους αγοράς (cryptocurrencies) – εικονικών νομισμάτων (VC).

Οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές, προειδοποιούν τους επενδυτές ότι τα Virtual Coin (VC) είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μη ρυθμιζόμενα προϊόντα. Δεν είναι κατάλληλα ως προϊόντα επενδύσεων, αποταμίευσης ή συνταξιοδοτικού σχεδιασμού. Οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν (cryptocurrencies). Ή VC χωρίς να γνωρίζουν τους σχετικούς κινδύνους.

Τα cryptocurrencies, όπως το Bitcoin, υπόκεινται σε ακραία αστάθεια τιμών και έχουν παρουσιάσει σαφείς ενδείξεις φούσκας. Οι επενδυτές που αγοράζουν VirtualCoin, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσουν ένα μεγάλο ποσό. Ή ακόμη και όλα τα χρήματα που επενδύουν.

Μη ρυθμιζόμενα προϊόντα και συναλλαγές:

Επιπλέον, τα cryptocurrencies και οι συναλλαγές που οι επενδυτές μπορούν να κάνουν trading, δεν ρυθμίζονται από το δίκαιο της ΕΕ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές που αγοράζουν Virtual Coins, δεν επωφελούνται από καμία προστασία που σχετίζεται με ρυθμιζόμενες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, εάν μια συναλλαγή σε cryptocurrencies διακοπεί ή κλέψουν τα χρήματά των επενδυτών, λόγω επίθεσης στον κυβερνοχώρο, δεν υπάρχει νομοθεσία της ΕΕ που να καλύπτει τις απώλειές τους.

Λειτουργικά προβλήματα:

Ορισμένες συναλλαγές σε cryptocurrencies, έχουν υποστεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα κατά το παρελθόν. Κατά τη διάρκεια αυτών των προβλημάτων, οι επενδυτές δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν και να πωλήσουν cryptocurrencies. Mε αποτέλεσμα να υποστούν ζημίες, λόγω των διακυμάνσεων των τιμών κατά την περίοδο της διακοπής των συναλλαγών.

Για περισσότερα επισκεφτείτε το επίσημο site των ευρωπαικών αρχών.

Κίνδυνοι των cryptocurrencies και βασικές πληροφορίες [updated]:

Η ESMA βλέπει υψηλό κίνδυνο για επενδυτές σε μη ρυθμιζόμενα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης (Προειδοποίηση με ημερομηνία αναφοράς: 17 Μαρτίου 2021)

Ανάλυση κινδύνων:

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ), η ρυθμιστική αρχή των αγορών κινητών αξιών της ΕΕ, δημοσιεύει την πρώτη της έκθεση σχετικά με τις τάσεις, τους κινδύνους και τις ευπάθειες (TRV) το 2021 . Η Έκθεση αναλύει τον αντίκτυπο του COVID-19 στις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Και επισημαίνει τους αυξανόμενους πιστωτικούς κινδύνους που συνδέονται με σημαντικές μεγενθύνσεις εταιρικού και δημόσιου χρέους. Καθώς και τους κινδύνους που συνδέονται με επενδύσεις σε μη ρυθμιζόμενα κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κίνδυνοι στις αγορές υπό την αρμοδιότητα της ΕΑΚΑΑ παραμένουν πολύ υψηλοί. Η σημαντική ανάκαμψη των αγορών μετοχών και η αποτίμηση των δεικτών χρέους που έφτασαν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, έρχονται σε αντίθεση με τις αδύναμες οικονομικές αρχές. Ο κύριος κίνδυνος για τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι ότι αυτή η συνεχιζόμενη “αποσύνδεση” οδηγεί σε αντιστροφή της εκτίμησης κινδύνου των επενδυτών. Και σε απότομη διόρθωση της αγοράς.

Κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία:

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών υπενθυμίζουν στους καταναλωτές τους κινδύνους. Καθώς τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων εικονικών νομισμάτων όπως το Bitcoin, συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή του κοινού, οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (EBA, EIOPA και ESMA – μαζί οι «ESA») υπενθυμίζουν τη συνεχιζόμενη σημασία των προηγούμενων προειδοποιήσεών τους.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι ορισμένα κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία είναι πολύ επικίνδυνα και κερδοσκοπικά και, όπως αναφέρεται στην κοινή προειδοποίηση των ΕΕΑ τον Φεβρουάριο του 2018, οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί για τους υψηλούς κινδύνους αγοράς ή διακράτησης αυτών των μέσων. Συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας απώλειας όλων των χρημάτων τους. Επιπλέον, τα κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία είναι πολλά και διατίθενται και σε πολλές μορφές. Αλλά η πλειονότητα αυτών παραμένει μη ρυθμιζόμενη στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν ή / και κατέχουν αυτά τα μέσα δεν επωφελούνται από τις εγγυήσεις που σχετίζονται με ρυθμιζόμενες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε νομοθετική πρόταση κανονισμού για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Υπενθυμίζεται στους καταναλωτές ότι η πρόταση εξακολουθεί να υπόκειται στο αποτέλεσμα της διαδικασίας συν-νομοθετικής διαδικασίας και, ως εκ τούτου, οι καταναλωτές δεν επωφελούνται επί του παρόντος από τις εγγυήσεις που προβλέπονται στην εν λόγω πρόταση, επειδή δεν είναι ακόμη κοινοτική νομοθεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *