Καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση [2021]

Σχεδιάζετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα;

“Ποια τα καλύτερα κρυπτονομίσματα;” θα αναρωτιέστε…Και ποια τα “ανερχόμενα” αν μπορεί να πει κάποιος; Με περισσότερα από 4000 κρυπτονομίσματα, η επιλογή για το ποια είναι τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με 5 κρυπτονομίσματα που ίσως να αξίζει να τα παρακολουθούμε και το 2021. Και όταν λέμε ίσως τι σημαίνει; Σημαίνει με το αντίστοιχο ρίσκο. Ο κίνδυνος στα κρυπτονομίσματα είναι μεγάλος και πάντα θα υπάρχει. Μιας και τα κρύπτο δεν ελέγχονται… Πολύ προσοχή λοιπόν!!! Η ευθύνη δική σας, στην επιλογή του κάθε κρυπτονομίσματος.


*** Προσοχή:
Το παρόν άρθρο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος ή άλλης επένδυσης. Αναζητήστε επενδυτικό σύμβουλο για οποιαδήποτε επένδυση. Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπική και μόνο, άποψη του συγγραφέα. Τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από μια κυβέρνηση ή μια κεντρική τράπεζα, ούτε η κατοχή διαδικτυακών «πορτοφόλιων» ασφαλίζεται από την κυβέρνηση, όπως οι καταθέσεις στις τράπεζες. Η αξία ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάζει συνεχώς και δραματικά και τα κρυπτονομίσματα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.


Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον της χρηματοδότησης. Αν και αυτό το μέλλον μπορεί να απέχει χρόνια, σίγουρα δεν είναι μια τρελή δήλωση. Τα ψηφιακά νομίσματα προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά νομίσματα fiat. Όπως χαμηλότερες χρεώσεις, διαφάνεια και ταχύτητα στις συναλλαγές. Ποιο κρυπτονόμισμα όμως, θεωρείται καλό και ποιοτικό;

Γιατί να επενδύσετε σε Κρυπτονομίσματα;

Όταν εξετάζουμε τα κρυπτονομίσματα από την οπτική ενός επενδυτή και αναρωτιόμαστε: “Γιατί να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα;”, ή “ποια τα καλύτερα κρυπτονομίσματα” που υπάρχουν, κυρίως έχουμε 5 λόγους για να σκεφτούμε:

 • Ποσό: Οι κρυπτο-επενδύσεις μειώνουν τα ελάχιστα επενδυτικά εμπόδια. Ώστε σχεδόν όλοι εκεί έξω, να μπορούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα.
 • Ρευστότητα: Τα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης είναι ανοιχτά 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ώστε να ανταλλάσσετε, να αγοράζετε και να εξαργυρώνετε τα κρυπτονομίσματα σας, οποιαδήποτε στιγμή.
 • Διαφάνεια: Η αλυσίδα Blockchain, καταγράφει όλες τις συναλλαγές και είναι διαθέσιμες για όλους, σε όλο τον κόσμο. Αυτό παρέχει ένα πολύ καλό επίπεδο διαφάνειας στους επενδυτές.
 • Διαφοροποίηση: Ο μεγάλος αριθμός κρυπτονομισμάτων εκεί έξω, σας επιτρέπει να διαφοροποιήσετε εύκολα το χαρτοφυλάκιό σας. Προκειμένου να μετριάσετε τους κινδύνους.
 • Τέλη: Τα ψηφιακά νομίσματα, προσφέρουν χαμηλότερα τέλη. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία.

Ποια τα καλύτερα κρυπτονομίσματα;

Δείτε την λίστα με τα καλύτερα κρυπτονομισμάτα για επένδυση το 2021, που ίσως θα άξιζε να τα παρακολουθήσετε. Με το αντίστοιχο ρίσκο πάντα. Ο κατάλογος με τα καλύτερα κρυπτονομίσματα βασίζεται στις δυνατότητες αυτών των κρυπτονομισμάτων να επιδείξουν βιώσιμη δυναμική και ανάπτυξη στο μέλλον. Αλλά να θυμάστε: Το ρίσκο από τέτοιου είδους επενδύσεις είναι τεράστιο. Δεν είναι μετοχές δεν είναι ομόλογα, αλλά προιόντα που ακόμα και οι μεγαλύτεροι επενδυτες αμφιβάλλουν για το αν εχουν πραγματική αξία.

Π.χ ο Warren Buffet, ο πάμπλουτος επενδυτής, επενδύει μόνο σε όσα ξέρει. Ένα από τα καλύτερα μαθήματα επενδύσεων του Buffett είναι : Ποτέ μην επενδύετε σε κάτι που δεν καταλαβαίνετε. Και θεωρεί ότι οι μηχανισμοί του bitcoin καθώς και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εξόρυξη είναι εξαιρετικά συγκεχυμένες διαδικασίες. Ακόμη και για την τεχνολογία και τους tech experts. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Buffett πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα τελειώσουν άσχημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ιδέα το πότε. Συνεχίζοντας με τον κανόνα του να επενδύει σε ό, τι ξέρει, ο Buffett δεν θα ποντάρει ποτέ χρήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η ευθύνη δική σας…
Παρακάτω δίνονται τα 5 κρυπτονομίσματα, που ψαξαμε και βρήκαμε στο διαδικτυο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και να τα θεωρούν ως “τα καλύτερα” για επένδυση στην αγορά των κρύπτο. Σας τα παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη:

Bitcoin (BTC): Το #1 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Ο κατάλογος των καλύτερων κρυπτονομισμάτων για επένδυση, δεν μπορεί να ξεκινά με διαφορετικό κρυπτονόμισμα από το Bitcoin. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η δημοτικότητα αυτού του ψηφιακού νομίσματος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του, έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων της αγοράς. Όσο το Bitcoin συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά κρυπτονομίσματος, οι επενδυτές θα επωφελούνται πάντα από τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας. Ακόμη και σε περιόδους αβεβαιότητας της αγοράς. Με την πάροδο των ετών, το Bitcoin έχει επιδείξει μια ασταθή αλλά σταθερή ανάπτυξη.

Bitcoin Cash (BCH): Το #2 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση και οικονομικά προσιτό:

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, βασίζονται στην τεχνολογία μπλοκ, η οποία αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με συναλλαγές κρυπτογράφησης εντός “μπλοκ” δεδομένων, που μπορούν να περιέχουν 1 megabyte δεδομένων. Καθώς το νόμισμα γινόταν όλο και πιο δημοφιλές, αυτά τα μπλοκ δεδομένων γέμιζαν και επιβράδυναν τις συναλλαγές σε bitcoin, ενώ αύξαναν τις χρεώσεις στις συναλλαγές.

Ορισμένοι developers Bitcoin, πρότειναν μια λύση που θα μείωνε αποτελεσματικά την ποσότητα των δεδομένων, που απαιτούνται σε κάθε μπλοκ. Άλλοι πάλι πίστευαν ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Bitcoin, ως κρυπτονομίσματος. Έτσι δημιούργησαν την δική τους έκδοση Bitcoin, τον Αύγουστο του 2017 και την ονόμασαν Bitcoin Cash. Το Bitcoin Cash είναι μπλοκ που μπορεί να αποθηκεύσει 8 MB δεδομένων. Επιτρέποντας έτσι, ταχύτερες και πιο συχνές συναλλαγές, με χαμηλότερες χρεώσεις. Το Bitcoin Cash, μπορεί να είναι νεότερο και λιγότερο δημοφιλές από το Bitcoin, αλλά η δυνατότητα ανάπτυξης του ίσως να σημαίνει, ότι έχει απίστευτες δυνατότητες. Αυτό το θέτει ως ένα από τα καλύτερα κρυπτονομισματα στην αγορά για πολλούς υποστηρικτές του.

Litecoin (LTC): Το #3 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Το Litecoin, είναι ένα άλλο κρυπτονόμισμα το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσετε το 2021. Το LTC είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο οικονομικά προσιτά κρυπτονομίσματα, όσον αφορά τις πληρωμές. Το τεχνολογικό προφίλ του, έχει θέσει αυτό το κρυπτονόμισμα στην τρίτη θέση λόγω της κεφαλαιοποίησης του στην αγορά.

Σε σύγκριση με το Bitcoin και το Ethereum, τα μόνα κρυπτονομίσματα πάνω από το Litecoin, αυτό το κρυπτονόμισμα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες. Και σε πολύ πιο προσιτό επίπεδο τιμών. Κάθε μονάδα LTC επί του παρόντος εμπορεύεται γύρω στα 200 δολάρια. Γεγονός που δίνει σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών, την ευκαιρία να το αγοράσουν. Κατά παρόμοιο τρόπο με το Ripple, η τιμή του Litecoin, εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή του ως μέσο ανταλλαγής. Ας ελπίσουμε ότι για τους υποστηρικτές του, το κρυπτονόμισμα αυτό, να βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο. Η Litecoin επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα ενσωματωθεί στα ΑΤΜ της Νότιας Κορέας, την εταιρική της σχέση με την MeconCash.

Ethereum(ETH): Το #4 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Το Ethereum είναι στην λίστα με τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin μπορεί να είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το Ethereum, είναι μακράν από τα πιο ισχυρά. Ο λόγος είναι απλός: Η αλυσίδα blockchain του Ethereum, επιτρέπει την ανάπτυξη χιλιάδων έργων πάνω από αυτό. Το Ethereum και η ισχύς αυτού του νομίσματος, συνδέεται στενά με την ισχύ του δικτύου του. Όσο πιο αποκεντρωμένες εφαρμογές και οικοσυστήματα βασίζονται στο δίκτυο ETHEREUM, τόσο πιο πολύ δύναμη θα δίνεται στο ETH. Αν και είναι απίθανο το Ethereum, να φτάσει την τιμή του Bitcoin, οι αναλυτές εξακολουθούν να βλέπουν τεράστιες δυνατότητες για αυτό το κρυπτονόμισμα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Binance Coin (BNB): Το #5 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Όταν ξεκίνησε το 2017, το Binance Coin (BNB) χρησιμοποίησε το δίκτυο Ethereum ως βάση, αλλά από τότε έχει γίνει το εγχώριο νόμισμα της αλυσίδας Binance.

Το νόμισμα χρησιμοποιείται για την πληρωμή τελών και την πραγματοποίηση συναλλαγών στο Binance. Tο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματος στον κόσμο. Οι χρήστες έχουν κίνητρα να το κάνουν αυτό, με την ευκαιρία να εξασφαλίσουν εκπτώσεις.

Μια ποιότητα που κάνει το Binance Coin να ξεχωρίζει είναι ότι η Binance έχει δεσμευθεί να χρησιμοποιήσει το 20% των κερδών της για να αγοράσει και να “κάψει” (καταστρέψει) tokens BNB. Αυτή η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την προσφορά και να ενισχύσει την αξία. Και θα συνεχιστεί μέχρι να “καούν 100 εκατομμύρια tokens bnb (το ήμισυ της συνολικής προσφοράς).

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Binance ξεκίνησε την Binance Smart Shield (BSC), η οποία υπερηφανεύεται για πολλές από τις ίδιες έξυπνες συμβάσεις και λειτουργικότητα DeFi με την Ethereum. Είναι επίσης πολύ γρηγορότερο από το δίκτυο Ethereum. Ωστόσο, αν και κάποιοι έχουν αναφέρεί το ΒΝΒ ως “φονιά του ETHEREUM”, άλλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες, για τον κεντρικό χαρακτήρα του έργου του. Το οποίο διαχειρίζεται και εποπτεύεται από μία και μόνη οντότητα: Την Binance.


***ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το παρόν άρθρο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος ή άλλης επένδυσης. Αναζητήστε επενδυτικό σύμβουλο για οποιαδήποτε επένδυση. Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπική και μόνο, άποψη του συγγραφέα. Τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από μια κυβέρνηση ή μια κεντρική τράπεζα, ούτε η κατοχή διαδικτυακών «πορτοφόλιων» ασφαλίζεται από την κυβέρνηση, όπως οι καταθέσεις στις τράπεζες. Η αξία ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάζει συνεχώς και δραματικά και τα κρυπτονομίσματα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποια κρυπτονομίσματα από την αρχή του 2021 που έχουν την μεγαλύτερη απόδοση εως 30/09/2021 [βάσει ετησιοποιημένης απόδοσης-YTD%]:

Πηγή: CoinMarketCap

Καλύτερα κρυπτονομίσματα σε απόδοση από αρχή έτους εως 30/09/2021 βάσει ετησιοποιημένης απόδοσης
Καλύτερα κρυπτονομίσματα σε απόδοση από αρχή έτους εως 30/09/2021 βάσει ετησιοποιημένης απόδοσης

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Tα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.
 • Η αξία ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάζει συνεχώς και δραματικά και τα κρυπτονομίσματα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.
 • Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας η επένδυσής.
 • Ζητήστε συμβουλές από ανεξάρτητους φορείς και επενδυτικούς συμβούλους, εάν οι συναλλαγές στα εν λόγω προϊόντα, ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

8 σκέψεις σχετικά με το “Καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση [2021]

 • 23/02/2021, 02:24
  Permalink

  Τωρα σκεπτομαι να ξεκινησω την αγορα κρυπτονομισματων ειμαι στο διαβασμα για αυτα

  Σχολιάστε
  • 01/04/2021, 07:54
   Permalink

   Το διάβασμα και η μελέτη για αυτά, είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε…
   Με εκτίμηση

   Σχολιάστε
  • 03/04/2021, 13:51
   Permalink

   Πράγματι σκέφτομαι την επένδυση σε Bitcoin
   Αλλά πάλι λέω μήπως έχω αργήσει ;; Είναι όντως καλή στα 50.000€

   Σχολιάστε
   • 04/04/2021, 07:48
    Permalink

    Αγαπητέ κύριε, κανεις δεν το γνωρίζει…
    Είναι ένα asset που δύσκολα μπορεί να αποτιμηθεί… Επιπλέον, στο Coinmarket.gr δεν κάνουμε ούτε συστάσεις ούτε προτροπές για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε asset, αφού βάσει νόμου απαγορεύεται.
    Το Coinmarket.gr είναι site ενημέρωσης.
    Στο internet και κυριώς στα social media, όλοι έχουν γίνει “γκουρού των αγορών”. Με τον καθένα να λεει ανεύθυνα, ότι θέλει. Απαιτείται πολύ προσοχή και μελέτη η οποιαδήποτε απόφαση σας για επένδυση σε κρυπτονομίσματα.
    Είναι τα χρηματα σας…

    Με εκτιμηση

    Σχολιάστε
    • 04/04/2021, 15:57
     Permalink

     Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν ζήτω σύσταση Αλλά θα μπορούσα να μάθω :Είναι όλα τα κρυπτονομισματα το ίδιο αξιόπιστα η έχει να κάνει με την κεφαλαιοποίηση του καθενος απ αυτά Υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι αυτό ;; Επίσης οι Ευρωπαϊκές πλατφόρμες είναι κάποια εγγύηση για την βιωσιμότητα αυτών ;; Πχ ένας φόβος είναι μήπως κάποιο απ αυτά Αύριο σταματήσει να διαπραγματεύεται

     Σχολιάστε
     • 04/04/2021, 18:41
      Permalink

      Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα Αποθεματικών, ως νομισματική-ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θεματοφύλακας των συστημάτων πληρωμών, δεν υπάρχει επί του παρόντος νομικό ή κανονιστικό πλαίσιο που να ισχύει για τα κρυπτονομίσματα ή τα ισοδύναμα τους. Τα κρυπτονομίσματα είναι άκρως κερδοσκοπικά προιόντα, με χαμηλό δείκτη αξιοπιστίας και με μεγάλη επικινδυνότητα.
      Ασφαλώς όπως αναφέρεστε, ο φόβος διακοπής διαπραγμάτευσης τους είναι υπαρκτός και μεγάλος για όλα τα κρυπτονομίσματα. Ακόμα και για αυτά της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Δεν έχει να κάνει με τις πλατφόρμες…
      Το ρίσκο είναι μεγάλο.

 • 05/04/2021, 07:09
  Permalink

  Σκέφτομαι το ΤΡΟΝ για επενδύσεις, είναι καλό ?τώρα ανεβαίνει αλλά δεν ξέρω για αργότερα.

  Σχολιάστε
  • 05/04/2021, 08:30
   Permalink

   Θα πρέπει εσείς αγαπητή κυρία να αποφασίσετε για την όποια επενδυτική σας επιλογή.
   Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο και πράξτε ανάλογα. Είναι γνωστό το TRON αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το ότι ανεβαίνει τώρα, δεν σημαίνει ότι θα ανεβαίνει για πάντα.

   Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος ή άλλης επένδυσης. Αναζητήστε επενδυτικό σύμβουλο για οποιαδήποτε επένδυση. Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπική και μόνο άποψη του συγγραφέα.

   Με εκτίμηση

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *