Οδηγός κρυπτονομισμάτων

Καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση [2023]

Σχεδιάζετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα;

“Ποια τα καλύτερα κρυπτονομίσματα;” θα αναρωτιέστε…Και ποια τα “ανερχόμενα” αν μπορεί να πει κάποιος; Με περισσότερα από 4000 κρυπτονομίσματα, η επιλογή για το ποια είναι τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με 7 από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα που ίσως να αξίζει να τα παρακολουθούμε και το 2023. Και όταν λέμε ίσως τι σημαίνει; Σημαίνει με το αντίστοιχο ρίσκο. Ο κίνδυνος στα κρυπτονομίσματα είναι μεγάλος και πάντα θα υπάρχει. Μιας και τα κρύπτο δεν ελέγχονται… Πολύ προσοχή λοιπόν!!!

Η ευθύνη δική σας, στην επιλογή του κάθε κρυπτονομίσματος.


*** Προσοχή:
Το παρόν άρθρο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος ή άλλης επένδυσης. Αναζητήστε επενδυτικό σύμβουλο για οποιαδήποτε επένδυση. Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπική και μόνο, άποψη του συγγραφέα. Τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από μια κυβέρνηση ή μια κεντρική τράπεζα, ούτε η κατοχή διαδικτυακών «πορτοφόλιων» ασφαλίζεται από την κυβέρνηση, όπως οι καταθέσεις στις τράπεζες. Tα κρυπτονομίσματα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.


Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον της χρηματοδότησης. Αν και αυτό το μέλλον μπορεί να απέχει χρόνια, σίγουρα δεν είναι μια τρελή δήλωση. Τα ψηφιακά νομίσματα προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά νομίσματα fiat. Όπως χαμηλότερες χρεώσεις, διαφάνεια και ταχύτητα στις συναλλαγές. Ποιο κρυπτονόμισμα όμως, θεωρείται καλό και ποιοτικό; Είναι γεγονός ότι ένα κρύπτο θεωρείται καλό όσο περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν στο κρυπτονόμισμα αυτό και το αποδέχονται. Όταν λοιπόν βλέπετε υψηλό επίπεδο υιοθέτησης, αυτό μεταφράζεται ότι το κρυπτονόμισμα έχει καλή και υψηλή ρευστότητα. Και ίσως και μια μακροχρόνια επιβίωση στην αγορά των κρύπτο. Αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές του, οι πωλήσεις ή οι δαπάνες για αυτό, θα είναι ευκολότερες στο μέλλον. Και θεωρητικά αυτό είναι ένα στοιχείο που “ανεβάζει” την προσδοκόμενη αξία του στα μάτια του επενδυτικού κοινού.

Γιατί να επενδύσετε σε Κρυπτονομίσματα;

Όταν εξετάζουμε τα κρυπτονομίσματα από την οπτική ενός επενδυτή και αναρωτιόμαστε: “Γιατί να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα;”, ή “ποια τα καλύτερα κρυπτονομίσματα” που υπάρχουν, κυρίως έχουμε 5 λόγους για να σκεφτούμε:

 • Ποσό: Οι κρυπτο-επενδύσεις μειώνουν τα ελάχιστα επενδυτικά εμπόδια. Ώστε σχεδόν όλοι εκεί έξω, να μπορούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα.
 • Ρευστότητα: Τα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης είναι ανοιχτά 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ώστε να ανταλλάσσετε, να αγοράζετε και να εξαργυρώνετε τα κρυπτονομίσματα σας, οποιαδήποτε στιγμή.
 • Διαφάνεια: Η αλυσίδα Blockchain, καταγράφει όλες τις συναλλαγές και είναι διαθέσιμες για όλους, σε όλο τον κόσμο. Αυτό παρέχει ένα πολύ καλό επίπεδο διαφάνειας στους επενδυτές.
 • Διαφοροποίηση: Ο μεγάλος αριθμός κρυπτονομισμάτων εκεί έξω, σας επιτρέπει να διαφοροποιήσετε εύκολα το χαρτοφυλάκιό σας. Προκειμένου να μετριάσετε τους κινδύνους.
 • Τέλη: Τα ψηφιακά νομίσματα, προσφέρουν χαμηλότερα τέλη. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία.


Ποια τα καλύτερα κρυπτονομίσματα;

Δείτε την λίστα με τα καλύτερα κρυπτονομισμάτα για επένδυση το 2023, που ίσως θα άξιζε να τα παρακολουθήσετε. Με το αντίστοιχο ρίσκο πάντα. Ο κατάλογος με τα καλύτερα κρυπτονομίσματα βασίζεται στις δυνατότητες αυτών των κρυπτονομισμάτων να επιδείξουν βιώσιμη δυναμική και ανάπτυξη στο μέλλον. Αλλά να θυμάστε: Το ρίσκο από τέτοιου είδους επενδύσεις είναι τεράστιο. Δεν είναι μετοχές δεν είναι ομόλογα, αλλά προιόντα που ακόμα και οι μεγαλύτεροι επενδυτες αμφιβάλλουν για το αν εχουν πραγματική αξία.

Π.χ ο Warren Buffet, ο πάμπλουτος επενδυτής, επενδύει μόνο σε όσα ξέρει. Ένα από τα καλύτερα μαθήματα επενδύσεων του Buffett είναι : Ποτέ μην επενδύετε σε κάτι που δεν καταλαβαίνετε. Και θεωρεί ότι οι μηχανισμοί του bitcoin, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εξόρυξη, είναι εξαιρετικά συγκεχυμένες διαδικασίες. Ακόμη και για τους επαγγελματίες της τεχνολογίας και τους tech experts. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Buffett πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα τελειώσουν άσχημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ιδέα το πότε. Συνεχίζοντας με τον κανόνα του να επενδύει σε ό, τι ξέρει, ο Buffett δεν θα ποντάρει ποτέ χρήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Και αν δεν το κατανοεί το επενδυτικό προιόν, προτιμά καλύτερα να επενδύσει δίνοντας τα χρήματα του σε μια από τις πολλές εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων [ΑΕΔΑΚ]. Και ας έχει πιο μικρή απόδοση στα χρήματα του.

Η ευθύνη δική σας…
Παρακάτω δίνονται 7 κρυπτονομίσματα, που ψαξαμε και βρήκαμε στο διαδικτυο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και να τα θεωρούν ως “τα καλύτερα” για επένδυση στην αγορά των κρύπτο. Σας τα παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη:


Bitcoin (BTC): Το #1 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Ο κατάλογος των καλύτερων κρυπτονομισμάτων για επένδυση, δεν μπορεί να ξεκινά με διαφορετικό κρυπτονόμισμα από το Bitcoin. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η δημοτικότητα αυτού του ψηφιακού νομίσματος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του, έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων της αγοράς. Όσο το Bitcoin συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά κρυπτονομίσματος, οι επενδυτές θα επωφελούνται πάντα από τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας. Ακόμη και σε περιόδους αβεβαιότητας της αγοράς. Με την πάροδο των ετών, το Bitcoin έχει επιδείξει μια ασταθή αλλά σταθερή ανάπτυξη.

XRP (XRP): Το #2 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση και οικονομικά προσιτό:

Δημιουργημένο από τους ίδιους ιδρυτές της Ripple [όχι όλους], οι οποίοι είχαν μια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας και επεξεργασίας πληρωμών, το XRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το δίκτυο για να διευκολύνει τις ανταλλαγές διαφορετικών τύπων νομισμάτων. Συμπεριλαμβανομένων των νομισμάτων fiat και άλλων σημαντικών και μεγάλων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων. Στις αρχές του 2017, η τιμή του XRP ήταν £0,004. Την 1η Φεβρουαρίου 2022, η τιμή του έφτασε τις 0.32 £, με άνοδο άνω του 10.000%.

Litecoin (LTC): Το #3 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Το Litecoin, είναι ένα άλλο κρυπτονόμισμα το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσετε το 2023. Το LTC είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο οικονομικά προσιτά κρυπτονομίσματα, όσον αφορά τις πληρωμές. Το τεχνολογικό προφίλ του, έχει θέσει αυτό το κρυπτονόμισμα στην τρίτη θέση λόγω της κεφαλαιοποίησης του στην αγορά.

Σε σύγκριση με το Bitcoin και το Ethereum, τα μόνα κρυπτονομίσματα πάνω από το Litecoin, αυτό το κρυπτονόμισμα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες. Και σε πολύ πιο προσιτό επίπεδο τιμών. Κάθε μονάδα LTC επί του παρόντος εμπορεύεται γύρω στα 200 δολάρια. Γεγονός που δίνει σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών, την ευκαιρία να το αγοράσουν. Κατά παρόμοιο τρόπο με το Ripple, η τιμή του Litecoin, εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή του ως μέσο ανταλλαγής. Ας ελπίσουμε ότι για τους υποστηρικτές του, το κρυπτονόμισμα αυτό, να βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο. Η Litecoin επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα ενσωματωθεί στα ΑΤΜ της Νότιας Κορέας, την εταιρική της σχέση με την MeconCash.

Ethereum(ETH): Το #4 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Το Ethereum είναι στην λίστα με τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin μπορεί να είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το Ethereum, είναι μακράν από τα πιο ισχυρά. Ο λόγος είναι απλός: Η αλυσίδα blockchain του Ethereum, επιτρέπει την ανάπτυξη χιλιάδων έργων πάνω από αυτό. Το Ethereum και η ισχύς αυτού του νομίσματος, συνδέεται στενά με την ισχύ του δικτύου του. Όσο πιο αποκεντρωμένες εφαρμογές και οικοσυστήματα βασίζονται στο δίκτυο ETHEREUM, τόσο πιο πολύ δύναμη θα δίνεται στο ETH. Αν και είναι απίθανο το Ethereum, να φτάσει την τιμή του Bitcoin, οι αναλυτές εξακολουθούν να βλέπουν τεράστιες δυνατότητες για αυτό το κρυπτονόμισμα το επόμενο χρονικό διάστημα.WorldCoin: Το #5 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Μία από τις μοναδικές πτυχές του Worldcoin είναι το σύστημα απόδειξης της προσωπικότητας, το οποίο στόχευε να διασφαλίσει ότι κάθε συμμετέχων στο Worldcoin είναι πραγματικό πρόσωπο και όχι bot τεχνητής νοημοσύνης. Μετά την επαλήθευση, οι χρήστες ελάμβαναν ένα World ID, το οποίο χρησιμεύει και ως ψηφιακό διαβατήριο! Που δείχνει ότι ο κάτοχός του είναι ένα μοναδικό και πραγματικό πρόσωπο και όχι ένα bot.

Το Worldcoin συνιδρύθηκε από τους Max Novendstern, Alex Blania και Sam Altman, ο οποίος είναι επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Open AI δημιουργού Chat GPT. 

Ειδικότερα, η συμμετοχή του Sam Altman ανέβασε σημαντικά το προφίλ του Worldcoin και το έργο κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από εξέχοντες επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων. Συμπεριλαμβανομένου του Andreessen Horowitz, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο συμμετέχοντες σε έναν επενδυτικό κύκλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμούσε το Worldcoin στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα το τι θα γίνει με την ΑΙ τεχνολογία και πως θα την υιοθετήσουμε, ο χρόνος θα δείξει; Το ίδιο και με αυτό το κρυπτονόμισμα…

Cardano (ADA): Το #6 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Το δίκτυο του Cardano έχει μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, το οποίο είναι ελκυστικό στους επενδυτές για διάφορους λόγους. Χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή με την Cardano από ό,τι με ένα μεγαλύτερο δίκτυο όπως το Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές είναι πιο γρήγορες και φθηνότερες. Το δίκτυο του μάλιστα ισχυρίζεται ότι είναι πιο προσαρμόσιμο και πιο ασφαλές. Το Cardano βελτιώνει συνεχώς την ανάπτυξή του για να βρίσκεται μπροστά από τους χάκερ.

Κίνδυνοι επένδυσης στο Cardano:

Ακόμη και με ένα καλύτερο δίκτυο, το Cardano μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα. Λιγότεροι χρήστες σημαίνουν λιγότεροι προγραμματιστές. Αυτό δεν είναι ελκυστικό για τους περισσότερους επενδυτές που θέλουν να δουν υψηλό ποσοστό υιοθέτησης του και αποδοχής. Η πλατφόρμα έχει μεγάλα σχέδια, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις δυνατότητες.

Dogecoin (DOGE): Το #7 καλύτερο κρυπτονόμισμα για επένδυση:

Το Dogecoin ξεκίνησε ως ένα funny meme με έναν σκύλο Shiba Inu, αλλά δεν είναι αστείο αυτές τις μέρες. Ο Elon Musk και ο Mark Cuban είναι οι επενδυτές του, με τον Musk να αποκαλεί το Dogecoin ένα από τα «τρία σημαντικά περιουσιακά στοιχεία» που κατέχει εκτός από την εταιρεία του, όπως ανέφερε στο Fox Business.

Κίνδυνοι επένδυσης στο Dogecoin

Οι τιμές Dogecoin έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ευάλωτες στη διαφημιστική εκστρατεία του. Για παράδειγμα, το Doge έπεσε κατά τη διάρκεια εμφάνισης του Μασκ τον Μάιο 2021 στο «Saturday Night Live», όταν το αποκάλεσε «φασαρία». Και σε αντίθεση με την πεπερασμένη προσφορά του Bitcoin, δεν υπάρχει όριο στο πόσο Dogecoin μπορεί να εξορυχθεί.
***ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το παρόν άρθρο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος ή άλλης επένδυσης. Αναζητήστε επενδυτικό σύμβουλο για οποιαδήποτε επένδυση. Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπική και μόνο, άποψη του συγγραφέα. Τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από μια κυβέρνηση ή μια κεντρική τράπεζα, ούτε η κατοχή διαδικτυακών «πορτοφόλιων» ασφαλίζεται από την κυβέρνηση, όπως οι καταθέσεις στις τράπεζες. Η αξία ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάζει συνεχώς και δραματικά και τα κρυπτονομίσματα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 20 πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα του 2023, με βάση την κεφαλαιοποίηση τους. Όπως μπορείτε να δείτε λόγω του κακού κλίματος που έχει επικρατήσει στα Crypto και γενικότερα στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, αυτό αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των κρύπτο. Οι οποίες δεν συγκρίνονται με τίποτα, με τις προπερσινές αποδόσεις του 2022 [τέτοια εποχή] όπου είχαμε υπερκέρδη για πολλούς επενδυτές.

Παρόλα αυτά εμείς σας επισυνάπτουμε τον παρακάτω πίνακα έτσι ώστε να δείτε ποιοι είναι οι 20 ηγέτες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2023, βάσει της κεφαλαιοποίησης τους.

Τα top 20 κρυπτονομίσματα για 31/05/2023:
[βάσει αύξουσας κεφαλαιοποίησης]:

Πηγή: CoinMarketCap

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Tα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.
 • Η αξία ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάζει συνεχώς και δραματικά και τα κρυπτονομίσματα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.
 • Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας η επένδυσής.
 • Ζητήστε συμβουλές από ανεξάρτητους φορείς και επενδυτικούς συμβούλους, εάν οι συναλλαγές στα εν λόγω προϊόντα, ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

8 σκέψεις σχετικά με το “Καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση [2023]

  • Πράγματι σκέφτομαι την επένδυση σε Bitcoin
   Αλλά πάλι λέω μήπως έχω αργήσει ;; Είναι όντως καλή στα 50.000€

   Σχολιάστε
   • Αγαπητέ κύριε, κανεις δεν το γνωρίζει…
    Είναι ένα asset που δύσκολα μπορεί να αποτιμηθεί… Επιπλέον, στο Coinmarket.gr δεν κάνουμε ούτε συστάσεις ούτε προτροπές για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε asset, αφού βάσει νόμου απαγορεύεται.
    Το Coinmarket.gr είναι site ενημέρωσης.
    Στο internet και κυριώς στα social media, όλοι έχουν γίνει “γκουρού των αγορών”. Με τον καθένα να λεει ανεύθυνα, ότι θέλει. Απαιτείται πολύ προσοχή και μελέτη η οποιαδήποτε απόφαση σας για επένδυση σε κρυπτονομίσματα.
    Είναι τα χρηματα σας…

    Με εκτιμηση

    Σχολιάστε
    • Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν ζήτω σύσταση Αλλά θα μπορούσα να μάθω :Είναι όλα τα κρυπτονομισματα το ίδιο αξιόπιστα η έχει να κάνει με την κεφαλαιοποίηση του καθενος απ αυτά Υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι αυτό ;; Επίσης οι Ευρωπαϊκές πλατφόρμες είναι κάποια εγγύηση για την βιωσιμότητα αυτών ;; Πχ ένας φόβος είναι μήπως κάποιο απ αυτά Αύριο σταματήσει να διαπραγματεύεται

     Σχολιάστε
     • Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα Αποθεματικών, ως νομισματική-ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θεματοφύλακας των συστημάτων πληρωμών, δεν υπάρχει επί του παρόντος νομικό ή κανονιστικό πλαίσιο που να ισχύει για τα κρυπτονομίσματα ή τα ισοδύναμα τους. Τα κρυπτονομίσματα είναι άκρως κερδοσκοπικά προιόντα, με χαμηλό δείκτη αξιοπιστίας και με μεγάλη επικινδυνότητα.
      Ασφαλώς όπως αναφέρεστε, ο φόβος διακοπής διαπραγμάτευσης τους είναι υπαρκτός και μεγάλος για όλα τα κρυπτονομίσματα. Ακόμα και για αυτά της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Δεν έχει να κάνει με τις πλατφόρμες…
      Το ρίσκο είναι μεγάλο.

  • Θα πρέπει εσείς αγαπητή κυρία να αποφασίσετε για την όποια επενδυτική σας επιλογή.
   Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο και πράξτε ανάλογα. Είναι γνωστό το TRON αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το ότι ανεβαίνει τώρα, δεν σημαίνει ότι θα ανεβαίνει για πάντα.

   Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος ή άλλης επένδυσης. Αναζητήστε επενδυτικό σύμβουλο για οποιαδήποτε επένδυση. Το παρόν άρθρο εκφράζει προσωπική και μόνο άποψη του συγγραφέα.

   Με εκτίμηση

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *