Οδηγός κρυπτονομισμάτων

10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων

10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων: Χρήσιμες συμβουλές και κανόνες, για καθοδήγηση στις συναλλαγές σας σε κρυπτονομισμάτα το 2020. Η περίοδος που διανύουμε είναι για την αγορά κρυπτονομισμάτων εύθραυστη και ιδιαίτερα ευμετάβλητη.

Εκτός από τις κάτωθι “συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων”, δείτε επίσης και κάποια από τα πιο hot κρυπτονομίσματα που πρέπει να παρακολουθείτε. Το πoιο θα είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα για trading, θα το διαπιστώσετε οι ίδιοι. Από την καθημερινή διαπραγμάτευση σας και ενασχόληση, με την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι 10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων είναι “προστατευτικές συμβουλές”. Και αφορούν περισσότερο κανόνες ασφαλείας. Το να χάσετε τα χρήματα σας στο trading χωρίς μια σωστή κατευθυντήρια γραμμή, δεν είναι και το καλύτερο. Και πιστέψτε μας, μπορεί να σας συμβεί πολύ εύκολα.

Επομένως, πώς μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε λάθη στο trading, που πραγματικά κοστίζουν; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε πάντα στην κερδοφόρα πλευρά των συναλλαγών κρύπτο;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να κατανοήσετε ότι οι επικερδείς συναλλαγές απαιτούν μεγάλη προσοχή. Το trading, δεν είναι τζόγος. Και ούτε πρέπει ποτέ να είναι.

Εκτός από τις ακόλουθες 10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων, βεβαιωθείτε ότι δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις δυνάμεις της αγοράς. Οι δυνάμεις αυτές, αφορούν τη ζήτηση και την προσφορά. Ώστε να είστε σε θέση να γνωρίζετε πότε ισχύει η κάθε παρακάτω συμβουλή.

Είναι υψίστης σημασίας να εσωτερικοποιηθεί κάθε υπόδειξη από αυτό τον οδηγό επιβίωσης για online trading συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Και να γίνει κατανοητή, η λογική πίσω από αυτόν.

Ας αρχίσουμε με αυτό λοιπόν, παρουσιάζοντας σας τις:

10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων:


10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων:
10 συμβουλές [tips] για trading κρυπτονομισμάτων:

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #1: “Να έχετε κίνητρο για την κάθε συναλλαγή”

Είναι σημαντικό για εσάς να έχετε έναν σαφή σκοπό και στόχο, για να αρχίσετε το trading κρυπτονομίσματος. Είτε ο σκοπός σας είναι η καθημερινή ανταλλαγή, είτε το scalping [γρήγορο trading] , πρέπει να έχετε ένα καθορισμένο στόχο, για να αρχίσετε να ανταλλάζετε κρυπτονομίσματα.

Το trading ψηφιακών νομισμάτων είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι για κάθε νίκη σας, υπάρχει μια αντίστοιχη απώλεια: “Κάποιος κερδίζει και κάποιος άλλος χάνει”.

Η αγορά κρυπτονομίσματος ελέγχεται από τους μεγάλους “καρχαρίες”, τους μεγαλοεπενδυτές. Αυτοί τοποθετούν χιλιάδες Bitcoin, στα βιβλία εντολών της αγοράς.

Μπορείτε να μαντέψετε τι κάνουν καλύτερα; Έχουν υπομονή….

Περιμένουν αθώους traders σαν εσένα και εμένα να κάνουν ένα λάθος. Ένα λάθος που θα στείλει τα χρήματά μας, στα χέρια τους…

Είτε είστε trader ή scalper μιας ημέρας, μερικές φορές είναι καλύτερα να μην κερδίζετε τίποτα. Από μια συγκεκριμένη συναλλαγή, καλύτερα να μην κερδίζεις, παρά να βιάζεσαι να χάσεις.

Από την ενασχόληση μας με την αγορά, μπορούμε άνετα να σας πούμε ένα πράγμα. Ορισμένες ημέρες ή περιόδους του χρόνου, μην επενδύετε.

Μπορείτε να παραμείνετε επικερδής, απλά με το να μην συναλλάσεσθε…Και κοιτώντας το επαγγέλμα σας, την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Μην συναλλάσεσθε καθημερινά. Αλλά με πρόγραμμα και στρατηγική. Νόμος…

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #2: “Καθορισμός στόχων κέρδους [take profit] και διακοπής ζημιών [stop-loss]”

Εάν δεν έχετε ακούσει τον όρο άμεση διακοπή των ζημιών [stop-loss], διαβάστε τι ακριβώς είναι… Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Για να μείνετε μακροχρόνια στην αγορά.

Κάθε συναλλαγή που κάνουμε απαιτεί να ξέρουμε πότε να βγούμε. Είτε βγάζουμε κέρδος, είτε όχι. Η καθιέρωση ενός επιπέδου διακοπής της απώλειας [STOP LOSS] μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις ζημιές σας. Και να παραμείνετε στην αγορά για πολύ. Είναι μια δεξιότητα που είναι σπάνια, για τους περισσότερους traders.

Το ίδιο ισχύει και για τα επίπεδα κέρδους. Αν στοχεύετε να βγείτε από την αγορά κρύπτο αφού επιτύχετε ένα συγκεκριμένο ελάχιστο κέρδος, μείνετε σ’ αυτό. Μην είστε άπληστοι. Ποτέ δεν βγήκε σε καλό, το χρώμα της απληστίας… Σε κανέναν!

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #3: “Καλώς ήρθατε στον φόβο της απώλειας!”

Καλώς ήρθατε στον φόβο απώλειας! Ο φόβος της απώλειας είναι ο φόβος της εξαφάνισης του κεφαλαίου μας. Προσέξτε τα διαγράμματα και την τεχνική ανάλυση. Αν σου φωνάζουν και να σου λένε να πηδήξεις από το τρένο, πήδα.

Σε αυτό το σημείο οι “καρχαρίες” που αναφέραμε προηγουμένως, θα χαμογελούν. Και θα σας παρακολουθούν να αγοράζετε τα κρυπτονομίσματα, που αγόραζαν οι ίδιοι νωρίτερα. Σε πολύ χαμηλές τιμές… Μάντεψε τι ακολουθεί συνήθως…

Αυτά τα κρυπτονομίσματα συνήθως καταλήγουν στα χέρια μικρών traders. Και το επόμενο πράγμα που συμβαίνει είναι να αρχίσουν να εμφανίζονται και τα σήματα πώλησης στα διαγράμματα σας. Λόγω της υπερπροσφοράς [από τους αδαείς μικροεπενδυτές]. Και έτσι και οι απώλειες, αρχίζουν να εμφανίζονται στα κεφάλαια σας.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #4: “Διαχειριστείτε τους κινδύνους σας”

Τα μικρά γουρούνια τρώνε πολύ, αλλά τα μεγάλα τρώγονται. Αυτό ισχύει και για τα κέρδη της αγοράς με το trading κρυπτονομισμάτων. Οι σοφοί traders, δεν πηγαίνουν ποτέ προς μαζικά κέρδη… Όχι, δεν το κάνουν!

Προτιμούν να μείνουν στη θέση τους. Και να συγκεντρώσουν μικρά αλλά σίγουρα κέρδη. Από τις τακτικές συναλλαγές όπως πχ, στο bitcoin.

Σκεφτείτε να επενδύσετε λιγότερα στο χαρτοφυλάκιό σας, σε μια αγορά, που είναι χαμηλής ρευστότητας. Οι συναλλαγές σε high volatility κρυπτονομίσματα, απαιτούν μεγαλύτερη ανοχή.

Τα σημεία-στόχοι διακοπής απωλειών και κλειδώματος κέρδους, θα κατανεμηθούν καλύτερα, από το επίπεδο μιας αγοράς με μεγάλη εμπορευσιμοτητα. Οπως για παράδειγμα του bitcoin.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #5: “Τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία δημιουργούν ασταθείς συνθήκες στην αγορά”

Οι τιμές των περισσότερων κρυπτονομισμάτων εξαρτώνται από την τρέχουσα αγοραία τιμή του Bitcoin. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε ότι το Bitcoin σχετίζεται με πέντε νομίσματα. Και είναι αρκετά ασταθές.

Η απλούστερη εκδοχή αυτού είναι ότι όταν η αξία του Bitcoin αυξηθεί, η αξία των εναλλακτικών κερμάτων (Altcoin) αυξάνεται. Και αντιστρόφως.

Η αγορά είναι συνήθως ομιχλώδης όταν η τιμή του Bitcoin είναι ασταθής. Και όπως φαντάζεστε, αυτό εμποδίζει τους περισσότερους traders, να κατανοήσουν με σαφήνεια, το τι συμβαίνει στην αγορά.

Είναι σκόπιμο, είτε να έχουμε στενούς στόχους για τις συναλλαγές μας, είτε απλώς να μην έχουμε καθόλου ανοιχτή θέση trading.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #6: “Μην αγοράζετε απλά επειδή η τιμή είναι χαμηλή”

Οι περισσότεροι αρχάριοι κάνουν ένα κοινό λάθος: Αγοράζουν ένα κρύπτονόμισμα, διότι η τιμή του φαίνεται να είναι χαμηλή. Ή την θεωρούν προσιτή για την τσέπη τους. Για παράδειγμα κάποιος πηγαίνει για το Ripple αντί για το Ethereum, απλά επειδή το Ripple είναι πολύ φθηνότερο.

Η απόφαση να επενδύσουμε σε ένα κρυπτονόμισμα, θα πρέπει να μην έχει σχέση με την χαμηλή αγοραία τιμή του. Αλλά με την προοπτική του, ως του πιο αποδεκτού μέσου για συναλλαγές στο μέλλον…Αυτό ίσως κρίνει και την ανοδική του πορεία ως κρυπτονόμισμα.

Δεν υπάρχει διαφορά, να έχει κανείς, ένα κρυπτονόμισμα που κοστίζει 10 δολάρια [ το 1 νόμισμα] με συνολικό αριθμό νομισμάτων 1.000.000. Και του ίδιου νομίσματος, να κοστίζει 100 δολάρια, με 100.000 νομίσματα στην αγορά.

Για τον λόγο αυτό, είναι πιο δικαιολογημένο να χρησιμοποιείτε το ανώτατο όριο αγοραίας αξίας ενός κρυπτονομίσματος. Για να αποφασίζετε αν θα επενδύσετε ή όχι σε αυτό.

Όσο υψηλότερη είναι η ανώτατη αγοραία κεφαλαιοποίηση ενός κρυπτονομίσματος, τόσο πιο “κατάλληλο” είναι για επενδύση. Από τη άλλη, υψηλή αγοραία κεφαλαιοποίηση για κάποιους είναι σημάδι “φούσκας”…

Η κρίση όσο αφορά την αποτίμηση ενός κρύπτο, αφήνεται σε εσάς. Και στις γνώσεις σας…Για το πως θα εξελιχθεί η τιμή του μελλοντικά.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #7: “Προσοχή στις Δημόσιες Προσφορές ενός κρύπτο. Σε ιδιώτες επενδυτές και θεσμικούς”

Κατά τη διάρκεια ενός ICO (Αρχική Δημόσια προσφορά) τι γίνεται;

Οι startups εταιρείες, προσφέρουν στο ευρύ κοινό, μια γρήγορη ευκαιρία να επενδύσει στην ιδέα ένος νέου κρύπτο. Με αντάλλαγμα στους εν λόγω επενδυτές, τα κρυπτονομίσματα να έχουν χαμηλότερη τιμή. Και με την υπόσχεση, να τα πωλήσουν σε πολύ υψηλότερη τιμή, όταν αυτά, γίνουν εισηγμένα σε κάποιο χρηματιστήριο-ανταλλακτήριο κρύπτο.

Ο χρόνος έχει δείξει ότι κάποιες ICO, μπορούν να το επιτύχουν αυτό. Κάποια κρυπτονομίσματα κατέληξαν να έχουν τιμή πολύ υψηλή. Πάνω από δέκα φορές από την αρχική τιμή, της δημόσιας προσφοράς. Αλλά ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτό;

Κάποιες ICO, προσελκύσαν μεγάλο αριθμό επενδυτών. Λόγω των υψηλών αποδόσεων τους. Ωστόσο, ένας άλλος μεγάλος αριθμός ICO, αποδείχτηκε ότι ήταν ολέθριες απάτες. Άνθρωποι έχουν χάσει εκατομμύρια σε επενδύσεις, από δημόσιες προσφορές “αγνώστων και πολλά υποσχόμενων κρυπτονομισμάτων”.

Χρειάζεται να είναι κανείς περισσότερο από προσεκτικός. Όταν θέλει να επενδύσει σε οποιοδήποτε ICO. Το να ξέρεις πότε να επενδύεις ή όχι, σε μια ICO δεν είναι επιστήμη. Μάλλον έχει να κάνει με το να δίνεις μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Που οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παραβλέπουν. Εστιάζοντας μόνο στα πολλά υποσχόμενα δυνητικά κέρδη…

Διενεργήστε έλεγχο της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το κρυπτονόμισμα. Και αναλύστε την ικανότητά τους, να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Αυτό θα σας διασφαλίσει, αν αξίζει να επενδύσετε σε ένα “νέο και πολλά υποσχόμενο” κρυπτονόμισμα.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #8: “Οι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών των Altcoins”

Πολλά Altcoin καταλήγουν να χάνουν την αξία τους, σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μερικές φορές σε ασυνήθιστα σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι υψίστης σημασίας να κατανοήσουμε ότι κάθε φορά που κρατάτε ένα νόμισμα Altcoin μακροπρόθεσμα, προσέξτε μην το κρατήσετε πολύ καιρό.

Ένα στοιχείο που πρέπει να παρακολουθείτε στενά στα Altcoins, είναι οι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών. Όσο μεγαλύτερος είναι ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, τόσο πιο κατάλληλο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #9: “Διαφοροποίηση κινδύνου”

Διαφοροποίηση: Οι επενδύσεις είναι απρόβλεπτες. Ακόμη και εκείνες που φαίνεται να προσφέρουν θετικές αποδόσεις, μπορούν να καταρρεύσουν, κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες. Τα κρυπτονομίσματα είναι ακόμη πιο απρόβλεπτα.

Όσα κέρδη μπορείτε να βγάλετε, σε μια ημέρα ή λιγότερο, τόσες ζημιές καραδοκούν για εσάς. Μπορείτε να χάσετε όλα όσα επενδύετε σε ψηφιακά νομίσματα, σε πολύ μικρό διάστημα. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτές τις αβεβαιότητες, είναι μέσω της διαφοροποίησης.

Όπως ανέφεραμε προηγουμένως, η αξία όλων των άλλων κρύπτο, επηρεάζεται από την αξία του Bitcoin έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Όταν το BTC χάνει αξία έναντι του δολαρίου, όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα, χάνουν αξία. Και αντιστρόφως.

Από αυτό, μπορείτε να δείτε καθαρά, ότι η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου σας, μεταξύ διαφόρων κρυπτονομισμάτων μπορεί να μην είναι αρκετή.

Θυμάστε πότε το Bitcoin ήταν στα υψηλά του. Στα τέλη του 2017/αρχές του 2018… Όλοι ήξεραν πώς να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin. Για να κερδίσουν μεγαλύτερη αξία, έναντι του δολαρίου.

Αλλά το να έχεις ένα μόνο βασικό περιουσιακό στοιχείο στο χαρτοφυλακιο σου, όπως το Bitcoin, συνοδεύεται και από μεγάλο ρίσκο. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Το Bitcoin έκανε πολλούς ανθρώπους πλούσιους, σε συντομότερο χρονικό διάστημα, στην ιστορία οποιασδήποτε γνωστής επένδυσης.

Η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκαν εκατομμυριούχοι. Και αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν είναι ότι, πολλοί άνθρωποι επίσης έχασαν χρήματα.

Πρέπει να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλακιο σας, με διαφορετίκου τύπου περιουσιακά στοιχεία. Και σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να κατανείμετε τον κίνδυνο σας. Υπάρχουν άλλες εξίσου καλές επενδύσεις. Που δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο τα κρυπτονομίσματα. Αυτές περιλαμβάνουν ακίνητα, αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές και άλλα.

Συμβουλή [tip] για trading κρυπτονομίσματος #10: “Μείνετε ήρεμοι, όταν επενδύετε σε κρυπτονομίσματα”

Αυτή η τελευταία συμβουλή μας… Και η πιο σημαντική…

Λένε ότι οι καλύτεροι traders, έχουν την τέχνη, να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται εκτός ελέγχου.

Ναι, ακούγεται τρελό, αλλά πρέπει να αναπτύξετε την ικανότητα, να μην κάνετε trading με συναισθηματικά κριτήρια. Αλλά με μαθηματική λογική και αντικειμενικούς λόγους. Τα συναισθηματικά επαγγέλματα είναι γνωστό ότι χάνουν…Συναίσθημα μόνο για τους ανθρώπους που αγαπάτε…

Να είστε ήρεμοι και να προσέχετε για την επόμενη ευκαιρία. Πάντα έρχεται, και πρέπει να είστε έτοιμοι. Με ορθή και αντικειμενική κρίση να την υποδεχτείτε…Καλή επιτυχία και καλά κέρδη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *